City vände förlusttrenden – vann borta mot Tottenham

Uppdaterad 2018-04-15 | Publicerad 2018-04-14

Efter tre raka förluster studsade Manchester City tillbaka och vann med 3–1 borta mot Tottenham.

Nästa helg kan laget säkra titeln på hemmaplan – men om Raheem Sterling får välja blir de mästare i kavaj redan på söndagen.

– Så snart som möjligt, svarar han på frågan om när han föredrar att vinna Premier League.

Manchester City har i sina senaste matcher förlorat två gånger om mot Liverpool i Champions League och hemma mot Manchester United i Premier League.

Inför lördagskvällens svåra bortamatch mot Tottenham undrade många om det till och med skulle bli ett fjärde nederlag på tio dagar.

Matchen var inte ens fyra minuter gammal när Leroy Sané dunkade en stenhård volley i stolpen och visade att City inte hade åkt till Wembley för att förlora.

I den 22:a minuten tog laget ledningen när lagkaptenen Vincent Kompany spelade fram Gabriel Jesus i djupet. Davinson Sanchez hann inte ifatt brassen som kallt placerade in bollen.

Tveksam straff

Ett par minuter senare fick City straff efter att Tottenhams målvakt Hugo Lloris satt in en ful tackling på Raheem Sterling. På reprisbilderna såg man dock att kontakten skedde utanför straffområdet.

Ilkay Gündogan stegade fram till straffpunkten och var iskall när han smekte in bollen via höger stolpe.

Strax före paus såg Tottenham till att skapa nerv i matchen när Harry Kane spelade fram Christian Eriksen till 1–2. Dansken hade lite tur när målvakten Ederson först räddade hans avslut och bollen sedan rikoschetterade på Eriksen och in i mål.

I mitten av andra halvlek fick Citys aktive ytter Raheem Sterling en jättechans att göra 1–3 och princip avgöra matchen. Kyle Walker skickade in en boll från högerkanten som Hugo Lloris styrde ut till Sterling. Sterling fintade skott flera gånger om men höll i bollen för länge och när han till slut sköt hann Jan Verthongen emellan.

”Förtjänade segern efter allt slit”

Det skulle dock inte dröja länge innan han till slut fick göra mål. På den efterföljande hörnan höll sig Sterling framme på en retur och pangade upp 1–3-målet i nättaket.

Efter matchen sa Sterling att nyckeln till segern var lagets ”blandade känslor efter de senaste matcherna”.

– Jag tycker att Tottenham spelade väldigt bra i dag, men jag tycker att vi förtjänade segern efter allt slit vi lade ner och vi fick målen vi behövde för att vinna, säger han till Viasat.

Manchester City leder nu ligan med 16 poäng före Manchester United, som dock har en match mindre spelad. Om Manchester United mot förmodan förlorar söndagens hemmamatch mot West Bromwich säkrar City ligatiteln. Annars får de ett nytt försök nästa helg när laget tar emot Swansea på hemmaplan.