Bale sköt Real Madrid till final i klubblags-VM

Publicerad 2017-12-13

Real Madrid får chansen att försvara sin titel i klubblags-VM.

Laget är klart för final efter ha vänt 0–1 till 2–1 i semifinalen mot Al Jazira.

Gareth Bale avgjorde i den 81:a minuten med sin första bolltouch.

2017 har varit ett bra år för Real Madrid.

Klubben har vunnit La Liga, Champions League, Uefas supercup och den spanska supercupen. Nu har man chansen att vinna en för klubben historisk femte titel under ett och samma år.

För Real Madrid är klart för final i klubblags-VM, för tredje gången på fyra år. Men semifinalen mot Al Jazira från Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten blev nog svårare än vad Real räknat med.

Två bortdömda mål

För trots flera stjärnor i startelvan, däribland Cristiano Ronaldo, så var det Al Jazira som tog ledningen.

Efter att Real fått Casemiros nickmål bortdömt efter videogranskning satte istället Romarinho 1–0 för Al Jazira i den 41:a minuten.

I början av den andra halvleken såg det sedan ut att bli än värre för de spanska giganterna. Al Jazira gjorde då 2–0, men även det målet dömdes efter videogranskning bort för offside.

Istället stod det bara några minuter senare 1–1. Ronaldo vände då upp i straffområdet och borrade in bollen i målvaktens högra hörn.

Bale nätade med första touchen

Karim Benzema hade därefter två ramträffar innan Gareth Bale kom in på planen istället för fransmannen – och sköt in 2–1 med sin första bolltouch. Walesaren blev inbytt i den 81:a minuten och var målskytt bara sekunder senare.

I finalen den 16:e december väntar brasilianska Grêmio.

Real Madrid vann klubblags-VM både 2014 och 2016.