Målfest – med Guidetti på planen

Uppdaterad 2014-07-28 | Publicerad 2014-07-27

Guidetti inbytt när City krossade Milan

Manchester City körde över Milan i söndagens International Champions Cup-möte.

Premier League-mästarna vann till slut med hela 5-1, och i matchens 69:e minut byttes ingen mindre än John Guidetti in.

John Guidetti hoppade in i den 69:e matchminuten.

Manchester City bjöd på en riktig rivstart i matchen mot Milan i International Champions Cup.

Redan efter 26 minuter stod det 4-0, efter mål av Stevan Jovetic, Scott Sinclair, Jesus Navas och 17-årige Kelechi Iheanacho.

– Filippe Inzaghi hade nog velat ta en time-out nu, konstaterade Viasat Fotbolls kommentator Anders Bjuhr.

Milans Sulley Muntari reducerade sedan till 4-1, drygt två minuter före halvtid.

Matchen avbröts – på grund av regnet

Och det är inte bara Friends Arena som drabbats av regnkaos i dag. Strax före andra halvlek meddelade domardelegaten att matchen tillfälligt skulle avbrytas efter att regnet öst ner över planen.

– Det är ett ordentligt oväder. Det har åskat rejält och storbildsskärmarna har rekommenderat folk att ta skydd i kulverterna under, berättar Bjuhr.

Matchen kunde dock återupptas igen efter cirka 25 minuter.

Guidetti inbytt

Stevan Jovetic blev tvåmålsskytt efter att ha chippat fram bollen retfullt i straffområdet och därefter dunkat in 5-1 i den 58:e minuten.

– Teknisk briljans från Stevan Jovetic, menar Anders Bjuhr.

Och i matchens 69:e minut byttes ingen mindre än John Guidetti, 22, in.

Svensken fick ganska omgående ta emot en ordentlig smäll av Philippe Mexés och stod överlag för en klart godkänd insats.

Matchen slutade 5-1 till Manchester City.