Real vände underläge till seger

Publicerad 2018-02-18

Real Madrid låg under i halvtid borta mot Real Betis, som imponerade under första halvlek.

Men ”Los Blancos” vaknade till liv, gjorde fyra mål i andra och tog en viktig seger.

Madrid-laget är nu en poäng bakom Valencia på tredjeplatsen, med en match mindre spelad.

Real Madrid följde upp Champions League-segern mot PSG med en fin inledning i bortamatchen mot Real Betis under söndagen.

Cristiano Ronaldo fick på ett hårt skott inne i straffområdet i den 11:e minuten som Betis-målvakten Antonio Adán släppte retur på.

Då var Marco Asensio snabbt framme med huvudet, och nickade in ledningsmålet till Real intill den bortre burgaveln.

Men därefter var det bara Real Betis – nästan för hela slanten.

Keylor Navas tvingades till en jätteräddning uppe vid ena krysset efter dryga halvtimmen, när Joaquín fick iväg ett bra skott på en frispark.

Två mål vände på matchen

Hemmalagets höga intensitet fortsatte därefter, och kvitteringsmålet skulle också komma. I den 33:e matchminuten nickade Aïssa Mandi in sitt första ligamål för säsongen efter ett svepande inlägg från vänsterkanten.

Ronaldo hade emellertid en boll innanför mållinjen bara tre minuter senare, sen Casemiro brutit boll på offensiv planhalva, men målet dömdes bort för offside.

I stället kontrade Real Betis bara minuten senare genom Joaquín, som spelade fram vänsterbacken Junior till vänster.

21-åringen gjorde inget misstag framför Keylor Navas utan satte 2–1 med hjälp av Real-backen Nachos ben.

Real vaknade i andra halvlek

Hemmalagets ledning skulle dock inte vara särskilt länge. Nickspecialisten Sergio Ramos tryckte in bollen med kraft på en hörna i den 50:e minuten, en nick som Adán var maktlös mot.

Därefter var Real Madrid igång.

Fem minuter senare sprang Gareth Bale sig fri två gånger om, och trodde nog på ett ledningsmål. Betis-målvakten fick dock fingrarna på bollen båda gångerna och avstyrde möjligheterna.

Chanserna bara fortsatte att avlösa varandra. Och det gav effekt för Real - återigen.

Dani Carvajal tog sig fram på högerkanten och hittade en fri Marco Asensio vid första stolpen, som bara hade att sätta bredsidan till innan Madrid-laget återigen var i ledning.

Ronaldo i målprotokollet

En som sällan är nöjd när han kliver av planen mållös är Cristiano Ronaldo.

Och visst skulle portugisen också komma med i målprotokollet i kväll.

I den 65:e minuten fick Ronaldo en perfekt lobbpassning till sig i straffområdet, som han sedan förvaltade fram till 4-2.

Men Betis hade inte gett upp. I 85:e satte Junior fart längs vänsterkanten, slog en ypperlig krosspass som nyinbytte Sergio León styrde in framför mål förbi Navas.

Det var dock en annan inhoppare som skulle få sista ordet. Karim Benzema satte matchavgörande 5–3 på stopptid, efter att bara ha varit på planen i drygt tre minuter.