Glenn Hoddle drabbad av hjärtattack – vårdas på sjukhus

Foto: TT

avErik Karlsson, Jonathan Nilsson, Pelle Strandman

FOTBOLL

Den engelske fotbollslegendaren Glenn Hoddle, 61, kollapsade strax efter ett framträdande i tv under gårdagskvällen och vårdas nu på sjukhus.

Han ska ha drabbats av en hjärtattack, rapporterar BBC under söndagen.

”Glenn är nu i sjukvårdarnas händer, som har agerat exemplariskt och hjälpt honom och hans familj under de senaste dygnet” säger en talesperson för Hoddle.

Det var under gårdagen som Glenn Hoddle ska ha fallit ihop strax efter ett framträdande som fotbollsexpert i BT Sports.

Den engelske fotbollslegendaren, som fyllde 61 år igår, fördes omgående till sjukhus och kanalen valde följaktligen att ställa in programmet BT Score som var tänkt att sändas på lördagen.

”Vår vän och kollega Glenn Hoddle blev allvarligt sjuk i BT Sports studio i morse, skriver kanalens medarbetare Jake Humphrey på Twitter och tillägger:

”Alla av oss är med dig Glenn, vi sänder vår kärlek och styrka”.

Det ska ha handlat om en hjärtattack, rapporterar BBC under söndagen.

”Glenn är nu i sjukvårdarnas händer, som har agerat exemplariskt och hjälpt honom och hans familj under de senaste dygnet” säger en talesperson för Hoddle.

”Tacksam för allt stöd”

Talespersonen vill även rikta ett speciellt tack till tv-kanalen som omedelbart tog hand om honom efter kollapsen.

De senaste dygnet har många kända fotbollsprofiler uttryckt sin oro över, en av dem är Gary Lineker som spelade tillsammans med Hoddle under fyra år i landslaget.

”Extremt oroande nyheter att Glenn Hoddle kollapsade i BT:s studio tidigare. Mina tankar går till honom och hans familj. Kom igen, Glenn”, skriver Lineker på Twitter.

”Familjen är tacksam för allt stöd som har kommit in från fotbollsfamiljen - och allt utöver det - det är väldigt uppskattat.” hälsar talespersonen under söndagen och fortsätter:

”Läkarna har sagt att det bästa för Glenn nu är att vila. Därför ber familjen om respekt för deras privatliv under denna period”.

Har varit förbundskapten

Glenn Hoddle är främst förknippad med Tottenham där han spelade mellan 1975 och 1987. Han var även tränare i klubben 2001–2003.

61-åringen spelade även i det engelska landslaget mellan 1979 och 1988 och gjorde 53 matcher för ”Three Lions”.

Han var även förbundskapten 1996–1999.

Siffrorna som visar Premier leagues överlägsenhet 00:38