Historisk förlust – trots två mål av superstjärnan

Lionel Messi var tillbaka efter skadan och gjorde två mål.

Det var i mötet med Sevilla den 20 oktober som Lionel Messi skadade sig. Argentinaren åkte på en fraktur på strålbenet i höger underarm och har varit borta från spel sedan dess.

Men på lördagen kom klartecken från läkaren om att Messi var redo för spel.

Superstjärnan var uttagen i truppen inför söndagens ligamatch hemma med Real Betis – och timmen innan match kom Barça -fansens glädjebesked:

Messi från start.

Aldrig hänt förr

31-åringen bildade anfall tillsammans med Luis Suarez och Malcom och gjorde två mål i andra halvlek. Men det räckte inte.

Betis vann med 4–3.

Barcelona fick en mardrömsstart och låg under med 0–2 i paus. Med sju minuter kvar fick de se inbytte Sergio Canales trycka in 4–2 till Betis. Messi reducerade till 3–4 på övertid, men förgäves.

Därmed åkte Barça på sin andra förlust för säsongen. Enligt statistikföretaget OptaJoe var det en historisk förlust för katalanerna. Aldrig tidigare har Barcelona förlorat en match – oavsett turnering – där Messi gjort två mål eller fler.

Dessutom fick Ivan Rakitic rött kort i 81:a minuten efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort.

Barcelona toppar La Liga på 24 poäng, 1 poäng före Atlético Madrid och Alavés.