Sågas av tränaren efter Romas fiasko

Robin Olsen ifrågasatt efter fiaskot

avAndreas Käck

Sju insläppta mål.

Efter Romas fiasko sågas Robin Olsen – av egna tränaren.

– Jag tror inte min målvakt gjorde en enda räddning, säger Eusebio Di Francesco.

Det går trögt för Robin Olsens Roma just nu. I helgen tappade man 3–0 till 3–3 mot Atalanta, och efteråt sågades Robin Olsen.

På onsdagen fick han chans till revansch. Den svenske landslagskeepern spelade från start i cupkvartsfinalen mot Fiorentina. Men det hela förvandlades snabbt till en ny mardröm.

Efter 33 minuters spel låg man under med 1–3 (efter ett mål av Luis Muriel och två av Federico Chiesa).

Och det var bara början...

Totalt haveri

För i den andra halvleken förvärrades mardrömmen.

Marco Benassi satte 4–1, Roma-anfallaren Edin Dzeko fick rött kort, Federico Chiesa fullbordade sitt hattrick fram till 5–1 – och Giovanni Simeone satte både 6–1 och 7–1 innan matchen var över.

En förnedring så stor att domaren inte ens bemödade sig att lägga på någon tilläggstid.

– Det här är nog den värsta och mest smärtsamma förlusten i min karriär. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det enda vi kan göra nu är att be om ursäkt till fansen. Förlåt, förlåt, förlåt, säger Romas sportchef Monchi.

Olsen sågas

Fiorentina sköt nio skott på mål, Olsen släppte in sju av dem.

Roma-tränaren Eusebio Di Francesco hade bevisligen inte koll på statistiken, men efteråt kunde han inte hålla sig från att såga den svenske målvakten.

– Jag tror inte min målvakt gjorde en enda räddning, och då släppte vi in sju mål… Fram till nu har Roma haft ett av ligans bästa försvar. Men tyvärr är taktiken värdelös om den inte efterföljs, säger Di Francesco.

Direkt efter slutsignal kom uppgifter om att tränaren kan få sparken. I så fall talar mycket för att antingen Paulo Sousa eller Antonio Conte tar över.

– Det vi ska göra nu är att samla truppen och åka iväg på ett läger i några dagar. När man hamnar i en sån här situation gäller det att sluta upp kring varandra. Det handlar inte om bestraffning, säger Monchi.

– Jag kommer i alla fall inte att avgå, säger Di Francesco själv.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM