Dramat i damallsvenskan fortsätter

Publicerad 2018-09-30

Vittsjö var nära att sätta käppar i Rosengårds guldjakt.

Men Anja Mittag ville annat.

Med två mål ser hon till att Piteå inte kan andas ut i den rafflande toppstriden.

Damallsvenskans guldkamp lovar att bli en betydligt mer spännande historia än på herrsidan där AIK defilerar mot segern.

Inför den 19 omgången toppade Piteå, tre poäng före Rosengård och ytterligare en pinne före Göteborg och Kristianstad.

Kort sagt: Rosengård hade inte råd att ge bort något i derbyt mot nedflyttningshotade Vittsjö.

Nytt volleymål

Men det blev en tuff uppgift. Rosengård hade inte ett enda avslut på mål under första 45 minuterna. Men på övertid landade bollen hos Anja Mittag som volleysköt in ledningsmålet.

Vittsjö reste sig från den kallduschen och i 53:e minuten nickade Alexandra Benediktsson in 1–1 på hörna.

Men Mittag hade ett svar på det också. Ett långt inlägg från Sanne Troelsgaard hittade tyskan på bortre stolpen som satte 2–1 för Rosengård.

Piteå spelar timmen senare under eftermiddagen och leder i skrivande stund mot Linköping. Göteborg vann hemma mot jumbon IFK Kalmar.