Straffkaos på Friends arena – Larsson gav bort bollen

Publicerad 2018-09-01

Sebastian Larsson hade chansen att bli tvåmålsskytt mot BK Häcken redan efter 35 minuter.

Då missade landslagsstjärnan.

Straffen gick sedan om och då gav Larsson bort chansen.

AIK Fotboll

AIK rivstartade hemma mot formtoppade BK Häcken och släppte knappt gästerna över offensiv planhalva.

Efter 25 minuter blev sedan Sebastian Larsson målskytt på en frispark som helt ställde Peter Abrahamsson i målet. Hans första fullträff i allsvenskan.

Straffkaos

Tio minuter senare blev Henok Goitom nedriven av just Abrahamsson innanför straffområdet och domare Kristoffer Karlsson pekade på straffpunkten.

Då klev landslagsstjärnan fram för att bli tvåmålsskytt.

Men målvakten chansade rätt och räddade.

Problemet var bara att domaren sett att Paulinho tjuvat in i straffområdet och dömde således att AIK skulle få en ny chans.

Då gav Larsson bort bollen till Henok Goitom som inte gjorde några misstag fram till 2–0.

– Jag och Henok var uppsatta och har man missat en så var det ganska enkelt att han skulle få sätta den, säger Larsson till C More.

Serieledarna var inte klara där. Minuten innan paus friställde Sebastian Larsson den norske landslagsmannen Tarik Elyounoussi som satte trean.

– Jag är så klart nöjd att få göra mitt första mål. En straffmiss är man aldrig nöjd med, men som tur sätter Henok dit den andra straffen.

AIK vann sedan med 3–0.