Full pott för Öster

Publicerad 2017-04-10

Öster tog andra raka segern (arkivbild).

Drömstart för Öster i superettan.

Segern i premiären följdes upp av seger i första hemmamatchen. Nykomlingen avfärdade Syrianska och vann med 2–1.

– Fantastiskt, vi är starka och gör en otrolig kämpainsats i dag, säger David Johannesson.

Öster är nykomlingar i superettan. I premiären tog laget en stark seger mot Falkenberg på bortaplan.

Det följdes i dag upp av en ny seger när Syrianska kom på besök till Myresjöhus Arena i Växjö.

– Vi har vind i seglen och försöker jobba vidare med det, säger anfallaren David Johannesson till Smålandsposten.

Öster var det bättre laget i första halvlek och tog välförtjänt ledningen genom David Johannesson.

Men ledningen kvitterades i första halvleks sista sekund.

David Johannesson skulle ändå få sista ordet. I den andra halvleken kunde anfallaren sätta sitt och hemmalagets andra mål.

– Vi ligger rätt i positionerna och exploderar när de gör några misstag, och då får vi våra lägen, säger tvåmålsskytten.

Och några fler blev det inte. 2–1 gör att Öster hakar på i toppen och Syrianska står kvar på noll poäng efter två omgångar.

Inhopparen avgjorde för Frej

I den andra superettanmatchen för kvällen började nigerianen Nsima Peter på bänken för IK Frej Täby i bortamötet mot Åtvidaberg.

En ganska chansfattig första halvlek gjorde att Peter fick marschorder redan i paus.

Och det betalade sig verkligen.

Anfallaren tryckte in två mål och ordnade tre poäng till gästerna.

Det första var en snabb replik på Åtvidabergs lednigsmål fem minuter in i andra halvlek, och det andra punkterade matchen efter att hemmalaget fått en man utvisad.

Frej höll undan och står nu på fyra poäng efter två omgångar.

Åtvidaberg åkte på en rejäl smäll i premiären med 4–0 i baken och är fortfarande nollpoängare.