Ny tung poängförlust för Napoli

Uppdaterad 2018-08-09 | Publicerad 2018-03-31

Senaste månaden har inte varit nådig mot Napoli i jakten på serie A-titeln.
Efter bara 1–1 mot Sassuolo under lördagskvällen har Napolilaget tappat sju poäng i de fyra senaste omgångarna.

Napoli var i ledningen av serie A fram till för ett par omgångar sedan. Men förlust mot Roma och oavgjort mot Inter gjorde att Juventus kravlade sig förbi i tabelltoppen.

Borta mot Sassuolo, 15:e lag i italienska ligan, så höll Neapellagets svajiga form i sig.

Formsvagt Napoli

En pigg start från hemmalaget gav 1–0 efter 22 minuter när Matteo Politano tryckte in ledningsmålet för Sassuolo efter en stolpretur.

Napoli kom i gång och Lorenzo Insigne hade ett par jättelägen under den första halvleken. Den ena chansen sköt anfallaren strax utanför och vid läge två gjorde storspelande Sassuolomålvakten Andrea Consigli en jätteräddning.

Napoli fortsatte att dominera i bollinnehavet i den andra halvleken mot ett desperat försvarande Sassuolo.

Det dröjde ända till 80:e minuten innan gästerna kunde spräcka nollan, och det tack vare ett självmål.

Efter ett inspel från vänster stötte brassen Rogerio in 1–1 i eget mål med Napolis José Callejon i ryggen.

Cykelspark i ribban

Gästerna öste på med allt de hade framåt och inhopparen Arkadiusz Milik hade en cykelspark som tog i ribban i 83:e minuten.

Men Sassuolo höll undan till 1–1 och tog en viktig poäng i jakten på förnyat serie A-kontrakt.

För Napoli blev det ännu ett kostsamt poängtapp i jakten på Scudetton. Senare under lördagskvällen möter Juventus Milan. Vid seger då för Turinlaget så blir avståndet ner till Napoli fyra poäng med åtta omgångar kvar att spela.