Zlatans hattrickshow räddade poängsviten

Lyriska: ”Ren och skär kvalitet”

Uppdaterad 2018-08-12 | Publicerad 2018-07-30

Zlatan Ibrahimovic, 36, fortsätter glänsa i MLS.

I natt gjorde anfallaren tre mål på 24 minuter när LA Galaxy vände och vann hemma mot Orlando.

– Jag borde ha gjort två till, säger svensken efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic ser ut att leva upp till den hajp han tog med sig när han skrev på för LA Galaxy i amerikanska MLS.

Nu har han också gjort sitt första hattrick i ligan – och hyllas stort.

Han är ostoppbar”, skriver Sportsnet.

Bortalaget Orlando City gjorde vad de kunde och tog ledningen tre gånger om i matchen. Men en viss svensk skulle grusa allt hopp för laget från Florida.

Först såg han till att nicka ner bollen till Giovani Dos Santos som tryckte dit 1–1 från straffområdeslinjen. Men ett självmål av Michaël Ciani innebar ändå underläge för LA Galaxy i halvtid.

Då klev Zlatan Ibrahimovic återigen in i rollen som segerorganisatör.

Två minuter in i andra nickade svensken in 2–2 – och sedan använde han huvudet på nytt när han slängnickade in ännu en kvittering till 3–3.

Men han var inte nöjd där.

”Stora ögonblick, stora mål”

Bara fyra minuter senare fullbordade ”Ibra” vändningen och sänkte Orlando på egen hand.

Efter ett försök till rensning i bortalagets straffområde tog svensken ner bollen på bröstet, och på ett tillslag dundrade han in sitt tredje mål på 24 minuter.

Ett mål som innebar 4–3, och seger.

”Det här är exakt varför han är här. Stora ögonblick, stora mål. Ren och skär kvalitet”, säger kommentatorsparet i den amerikanska sändningen.

Efter matchen blev Zlatan också utsedd till matchens spelare.

– Jag borde ha gjort två mål till, men jag var lite för trött på slutet av matchen. Jag är ledsen, sa ”Ibra”.

Svensken har nu 15 mål och 6 assist på 17 matcher i MLS och är tvåa i skytteligan. Då har han också spelat sex matcher färre än ledaren Josef Martínez.

”Gjort nästan 500”

Efter matchen fick ”Ibra” frågor om sin målsuccé i MLS.

– Jag vet inte riktigt, men jag tränade mycket på att göra mål som ung och nu har jag gjort nästan 500 stycken under karriären.

LA Galaxy har tagit 19 poäng av 27 möjliga sedan i slutet av maj och ligger trea i den västra konferensen.