Målen som tar Östersund närmare bottenstriden

Publicerad 2019-08-03

Adi Nalic sänkte Östersund på tilläggstid.

Och ser till att AFC Eskilstuna lämnar jumboplatsen – och att formsvaga Östersund börjar bli inblandat i bottenstriden.

21-årige Adi Nalic blev stor matchvinnare för AFC Eskilstuna som tack vare mittfältarens två mål tog sin första bortaseger för säsongen efter 2–1 mot Östersund.

AFC var avsevärt mycket bättre än i den senaste omgången när laget blev 1–6-förnedrat av Hammarby. Efter dryga kvarten i bortamötet med ÖFK spräckte Nalic nollan, han fick rätt så mycket tid på sig i straffområdet och knorrade läckert in 1–0 i det bortre krysset – omöjligt att rädda för Aly Keita.

– Det var bara att försöka hitta hörnet och det gick fint, säger målskytten.

Hemmalaget hade innan dess inlett relativt piggt, men tappade sedan det mesta av spelet och energi. Men precis före paus fick de ny, ett skott från nära håll av Dino Islamovic styrdes via försvarare och ställde Igor Levtjenko i AFC-målet, bollen förbi honom och några centimeter från mållinjen kunde Hosam Aiesh peta in kvitteringen.

Sent avgörande

Andra halvlek bjöd på mindre underhållning där spelet blev ryckigt med många avblåsningar och skadeavbrott. Och det var utanför ordinarie matchtid som det avgörande ögonblicket inträffade. Dzenis Kozica, lånad från Djurgården, slog en djupledspassning på tilläggstid när Östersundsförsvaret var i obalans – Malmö FF-lånet Nalic tog emot bollen och var sedan hur säker som helst i duellen med målvakten Keita och placerade in segermålet 2–1 till Eskilstuna.

AFC:s första bortaseger för säsongen, och tack vare tre nya poäng lämnar de över jumboplatsen till Gif Sundsvall.

– Vi gjorde en riktigt bra match och var kompakta. Spelar vi så här framöver har vi alla möjligheter att hänga kvar. Det gäller att kriga i varje match, säger Nalic.

Östersund har nu en vinst i de tolv senaste allsvenska omgångarna, och har nu sex poäng ner till kvalplats.

– Som helhet var det en katastrof. Tanken var att vi skulle kontrollera matchen men vi var inte där på deras omställningar, säger Hosam Aiesh.