20.00: Chatta med Robert Laul om UG:s granskning av Östersund

Uppdaterad 2019-04-01 | Publicerad 2019-03-20

Kan Östersund slängas ut ur allsvenskan?

Uppdrag Gransknings reportageserie om ÖFK har rört upp känslorna i hela fotbolls-Sverige.

Här kan du ställa dina frågor till vår expert Robert Laul.

UG sänds i SVT 1 klockan 20–21.

Laul, som är väldigt insatt i ämnet och var den journalist som fick första intervjun med Daniel Kindberg, svarar på dina frågor under och efter programmet.

  • Robert Laul
    20 mars 2019

    Tack för alla inlägg, frågor och synpunkter! Mycket intressant och givande samtal.

    Rapporteringen om Östersunds FK, Daniel Kindberg och de kommande rättsprocesserna följer ni även i fortsättningen här på sportbladet.se.

    Allt gott och trevlig kväll.

    Over and out.

  • 20 mars 2019

    Om nu ÖFK:are mm är så nöjda och stolta, gör som vi gnagare, betala ur egen ficka istället för att låta skattebetalarna betala via fastighetsbolag m.m.! Kanske finns det någon Jämte som vill att pengarna får till kärnverksamhet istället?

    Dala

    Det får vi bli slutfunderingen, då det är ett svar på en tidigare frågeställning längre ner.

    Robert Laul
  • 20 mars 2019

    Vad skulle hända med/i allsvenskan om Östersund skulle bli uteslutna? Alltså vilka skulle ersätta de? Eller hur gör man?

    Jossan:)

    När Örebro SK flyttades ner inför säsongen 2005 gick Assyriska upp. Assyriska hade slutat trea i superettan men förlorat kvalet mot Öis. Men när ÖSK flyttades ner av SvFF fick Assyriska allsvenska platsen i egenskap av förlorande kvallag.

    Robert Laul
  • 20 mars 2019

    Mycket av det här caset ramlar tillbaka till markaffären. 127 miljoner eller mellan 80-90 miljoner. Det är ju ganska mycket pengar som skiljer. Väl mycket kan jag tycka. Vad är din uppfattning om det hela? Det är på något sätt märkligt att det skiljer så mycket mellan Kindbergs deal på 127 mille och den värdering som är gjord. Är det ens rimligt att göra en så ”dum” affär. Det förbryllar, eller ad säger du?

    Adam S

    Det är ju olika värderingar och de kan absolut skilja. Men skillnaden är som du skriver stor. Sista ordet är inte sagt om detta, det ska upp i Rådhus AB, Östersundshems moderbolag, på måndag eftermiddag då styrelsen där ska avgöra hur de ska agera vidare i frågan.

    Robert Laul
  • 20 mars 2019

    Det här är ju en skandal utan dess like. Ekonomisk dopning, det är precis vad det är - och de bör straffas därefter. Utan all ekonomisk dopning, hade ÖFK aldrig skördat dessa framgångar, det är väl uppenbart?

    Newman

    Robert Laul

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Följ ämnen i artikeln