Publicerad 2019-03-02

Manchester Uniteds skadelista fortsätter att fyllas på.

Mot Southampton tvingades Alexis Sanchez utgå tidigt i den andra halvleken.

Stjärnan blev liggandes efter ett hoppslag med smärtor mot knät.

Då Tottenham och Arsenal tappade poäng i dagens Londonderby hade Manchester United ett gyllene läge att ta igen viktiga poäng i kampen om de två sista Champions League-platserna mot sjuttondeplacerade Southampton.

Efter sex minuter hade hemmalaget mycket väl kunna leda med både 1–0 och 2–0, men Southamptonmålvakten Angus Gunn storspelade. Manchester United gjorde allt rätt, förutom att göra mål.

Tystade hemmapubliken med drömmål

När hemmalaget inte kunde få in bollen så jobbade sig Southampton in i matchen. Med inte helt ofarliga kontringar och alltmer bollinnehav hotade de Unitedförsvaret.

Efter 26 minuter small det också till. Den 20-årige fransmannen Yann Valery fick bollen till höger på Uniteds planhalva drev fram och slog till med ett riktigt kalasavslut som via De Geas händer letade sig in i det första krysset.

Kunde fått två straffar

Southampton var inte ofarliga när de stack upp även om det var Manchester United som styrde matchen. Och efter knappa kvarten spelad blev Ryan Bertrand riven omkull i Uniteds straffområde av Chris Smalling och kunde mycket väl ha fått en straff.

Samme Bertrand skulle i slutet av halvleken vara inblandad i en ny straffsituation. Ashley Young ser ut att komma åt Bertrands fot i utkanten av straffområdet och Southamptonspelaren gick omkull, men det kom aldrig någon signal från domaren.

Sanslösa mål

Tidigt i den andra halvleken fick Alexis Sanchez utgå efter att ha fått en smäll mot knät i en kollision med en Southamptonförsvarare.

Hemmalaget kunde sedan kvittera genom ett vackert mål av Andreas Pereira då han fint skruvade in den i bortre ett par meter utanför straffområdet. United kunde sedan ta ledningen genom Romelu Lukaku.

Men Southampton ville inte vara sämre. James Ward-Prowse drog till med en frispark strax utanför straffområdet som otagbart letade sig in i De Geas högra kryss.

Till slut kunde Romelu Lukaku avgöra med sitt andra mål för matchen och matchen slutade 3–2 till Manchester United. I matchens slutminuter missade även Paul Pogba en straff.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se