Parodiska scener mellan Tyskland och Slovakien

Hagelstorm, regnoväder och en megatavla av Marc-André ter Stegen.

Tyskland hade ett tungt och blött EM-genrep mot Slovakien. Världsmästarna föll klart i en match som påminde mer om vattenpolo än fotboll.

Det var en B-betonad elva som förbundskaptenen Jogi Löw ställde upp med när Tyskland tog emot Slovakien i Augsburg på söndagskvällen.

Stjärnor som Manuel Neuer, Mats Hummels, Marco Reus, Mesut Özil, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger och Karim Bellarabi fick alla stanna kvar på landslagslägret i schweiziska Ascona. Dessutom var inte Toni Kroos otillgänglig efter Champions League-finalen i går.

Det är väl dock tveksamt om någon av dessa blev särskilt sugen att delta i kvällens EM-genrep om de följde matchen från tv-rutan.

Förlängd halvtidsvila

Tyskarna låg under med 1–2 i halvtid när ett brutalt hagel- och regnoväder drog in över Augsburg.

En halvtimme senare beslutade domaren att andra halvlek kunde sparkas igång på en plan han ansåg vara spelduglig.

Något som kanske går att diskuteras.

Under de sista 45 minuterna var det uppenbart att spelarna stundtals hade enorma svårigheter att behandla bollen på en minst sagt regnsjuk plan.

Tavla punkterade matchen

Den plaskblöta tillställningen blev inte mycket roligare för tyskarna när Barcelona-målvakten Marc-André ter Stegen byttes in och fick förtroende mellan stolparna i andra halvlek.

Slovakiens Juraj Kucka fick visserligen en skön volleyträff direkt på hörna men avslutet var inte bättre än att ter Stegen borde fångat bollen enkelt.

I stället slank den in mellan benen på målvakten, vilket fastställde slutresultatet till 1–3.

Tyskland inledde dock matchen starkast och fick utdelning när Mario Gomez satte 1–0 på straff.

Kort därpå kvitterade den slovakiske stjärnan Marek Hamsik med ett mäktigt långskott och strax innan den långa halvtidsvilan hann Michal Duris nicka in 1–2 på hörna.

I EM möter Tyskland Ukraina, Polen och Nordirland i gruppspelet.

Slovakien ställs mot Wales, England och Ryssland.