Publicerad 2018-11-11

Boca Juniors tog ledningen två gånger om.

Men River Plate kom tillbaka starkt och matchen slutade 2–2.

Nu har de rödvita fördel inför avgörandet i ”tidernas final”.

Rond ett av den historiska Copa Libertadores-finalen mellan ärkerivalerna Boca Juniors och River Plate levde sannerligen upp till de högt ställda förväntningarna.

De 49 000 åskådarna på La Bombonera – och miljontals tv-tittarna runtom i världen – bjöds på en målfest.

Tog bara tio sekunder

Två av målen kom – inom loppet av tio sekunder.

Ramón Ábila hade precis gett Boca Juniors ledningen, men direkt på avspark hittade River Plate fram till en djupledslöpande Lucas Pratto och vips – så var det 1–1.

Sekunder före paus tog Boca ledningen igen. Darío Benedetto visade att att han är dödlig när chansen ges och gjorde sitt fjärde mål på lika många avslut den här turneringen.

Men det räckte inte.

I den 61:a minuten råkade Carlos Izquierdoz styra in 2–2-målet i eget nät efter en frispark från Rivers Pity Martínez.

Jätteläge i slutet

Boca fick sedan ett jätteläge i slutet av matchen då förre Premier League-stjärnan Carlos Tevez spelade fram tidigare nämnde Darío Benedetto. Men den gången var Benedetto inte lika dödlig utan stoppades i stället av målvakten Franco Armani.

Returmötet i finalen spelas nästnästa lördag, den 24 november.

Den matchen sänds – precis som den här gjordes – i Kanal 9 och Eurosport Player.