Roma tappade en 2–0-ledning till 2–2 i andra halvleken.

Men sedan blev inbytta Stephan El Shaarawy stor hjälte för Robin Olsens lag.

– Som vanligt gjorde vi livet svårt för oss själva, säger tränaren Eusebio Di Francesco.

Efter en trevande inledning på ligasäsongen har Roma börjat hitta momentum igen.

Men mötet med Torino började inte alls bra – hemmalagets turkiska stjärna Cengiz Ünder gick sönder redan efter sex minuter. Mittfältaren linkade av och ersattes av Stephan El Shaarawy. Yttern skulle visa sig spela en nyckelroll senare i matchen.

Falque prickade stolpen

Robin Olsen i Roma-målet hade en lugn första halvlek. Den enda farligheten var när Torinos Iago Falque prickade stolpen på tilläggstid. Svensken kom ut och gjorde sig stor, vilket försvårade läget för Falque.

Dessförinnan hade Nicolo Zaniolo och Aleksandar Kolarov sett till att Roma hade 2–0.

Olsen för långsam

Den andra halvleken blev desto svettigare för Olsen. Sveriges landslagsmålvakt fick se bollen leta sig förbi honom två gånger på kort tid. Varken Tomas Rincons eller Christian Ansaldis skott såg omöjliga ut att knipa, men Olsen var för långsam i sidledsförflyttningarna i båda fallen.

Tur då att Stephan El Shaarawy var på spelhumör. Utöver att fixa en straff – som Kolarov satte – gjorde han själv 3–2 i den 73:e minuten.

– Som vanligt gjorde vi livet svårt för oss själva. Ser man till första halvleken förtjänade vi att ha mer än 2–0, men vi kan inte alltid köra 300 kilometer i timmen. Vi måste lära oss att kontrollera matcherna under särskilda perioder, säger Eusebio Di Francesco till Sky Sports Italia.

Segern tar upp Roma på fjärdeplats i Serie A. De är 20 poäng efter ledande Juventus – som dessutom har en match mindre spelad.