Extrema förvandlingen chockar lagkamraterna

Landslagskompisen om Martin Ödegaard: ”Jävlar!”

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Martin Ödegaard på Norges träning

Martin Ödegaard lämnade norsk fotboll som en tanig 16-åring.

Nu är han tillbaka för att leda landslaget som ett fysiskt monster.

– Jävlar, säger lagkamraten Håvard Nordtveit när Dagbladet visar den senaste bilden på 20-åringen.

Martin Ödegaards genombrott i Strömsgodset som 15-åring gjorde norrmannen till en av planetens mest omtalade fotbollstalanger. Mittfältarens kvickhet, spelsinne och teknik fick spanska jätten Real Madrid att agera blixtsnabbt och hämta över Ödegaard han precis hunnit fylla 16 år.

Sedan dess har norrmannen stått på tillväxt i ungdomslaget och på utlåningen till nederländska Heerenveen samt Vitesse och nu i Real Sociedad. Uppenbart är också att den i dag 20-årige talangen växt.

”Smart som lägger ut den”

När Dagbladet visar bilden Ödegaard själv lade ut på Instagram efter mötet med Athletic Bilbao i ligan reagerar landslagskamraterna.

– Jävlar, utbrister Hoffenheims Håvard Nordtveit.

Erling Braut Haaland, till vardags i österrikiska Salzburg, skickar också en gliring till Ödegaard.

– Han är smart som lägger ut den. Han lyckas få fram några bra muskler där.

”Tagit stora steg fysiskt”

Men bilden öppnar inte bra för gliringar utan visar också det arbete Martin Ödegaard lagt ner de senaste åren för att kunna möta de högt ställda förväntningarna på honom.

– Han är helt fantastisk i det jobb han gör. Han löper och kämpar – och spelar kanske i världens bästa liga. Jag är väldigt imponerad över hur han inlett säsongen och han är dessutom helt fantastiskt tränad. Han har tagit stora steg fysiskt och i allt han gör. Han gör verkligen fotbollen till ett heltidsjobb och är väldigt professionell. Nu får han betalt för det arbete han lagt ner, säger Genks Sander Berge till Dagbladet.

På söndag får de svenska spelarna känna på Ödegaards fysik när de två lagen spelar EM-kval på Friends Arena i Stockholm.

Publicerad: