Allsvensk stjärna förd till fyllecell

avEmil Eiman-Roslund, Per Bohman

En spelare i allsvenskan ska natten till onsdag ha blivit omhändertagen av ordningsvakter på en nattklubb och tillbringat en tid i fyllecell.

– Det här är inte bra och det är inte i linje med föreningens värdegrund att vara ute och festa på stan, och dessutom bli omhändertagen, säger klubbens ordförande till Sportbladet.

En meriterad allsvensk spelare var berusad natten till onsdag, och en nattklubbs ordningsvakter tvingades omhänderta och föra honom till arresten och fyllecell, något som Expressen var först med att skriva.

Uppgifterna bekräftas för Sportbladet.

– Vi hade ett styrelsemöte igår kväll, hela styrelsen fick då informationen, men det här är nu operativ fråga för sportsliga ledningen och tränare att hantera, säger klubbens ordförande till Sportbladet.

Spelaren omhändertogs vid klockan tre på natten.

– Det här är inte bra och det är inte i linje med föreningens värdegrund att vara ute och festa på stan, säger klubbens ordförande.

”Högst olämpligt”

Enligt uppgifter är spelaren delgiven misstanke om våldsamt motstånd mot ordningsvakt. Något sportsliga ledningen inte känner till.

– Vi hanterar det internt, säger en i klubbens sportsliga ledning.

Allsvenskan avslutas på lördag med åtta matcher. Huruvida spelaren blir uttagen kan inte ordföranden svara på.

– Den sportsliga ledningen får sköta själva sakfrågan. Min första reaktion var att det här är inte är bra, högst olämpligt.

ARTIKELN HANDLAR OM