På tisdagen gjorde högeryttern sin första match för Djurgårdens A-lag sedan maj 2016.

Djurgården brukar ha lätt mot Örebro på bortaplan och gick även på tisdagen av konstgräset på Behrn Arena som vinnare.

Matchutgången blev dock sekundär – från Djurgårdssynpunkt var det desto viktigare och roligare att återigen få se Haris Radetinac tillbaka i match med A-laget.

Den 31-årige yttern gjorde sin senaste match för blåränderna i maj förra året då han åkte på en korsbandsskada mot Helsingborg. Detta i sin första allsvenska mach från start efter tio månaders frånvaro efter en tidigare korsbandsskada han ådrog sig sommaren 2015.

Men nu var han tillbaka.

Även om han inte satte någon större prägel på mötet med ÖSK när han kom in efter halvtidsvilan var det fler än bara djurgårdare som var glad att se honom spela fotboll igen.

Klappades om av Axén och Al-Hakim

Bland annat Örebros tränare Alexander Axén, mittfältaren Nordin Gerzic och domaren Mohammed Al-Hakim som alla klappade om Radetinac och hälsade honom välkommen tillbaka innan den andra halvleken sparkade i gång.

Matchen då?

Djurgården fick en smakstart när Othman El Kabir förvaltade en straff på ett föredömligt sätt efter tio minuter.

ÖSK åt sig in i matchen och fick till en sen kvittering genom Nahir Besara i den 82:a minuten.

Sista ordet fick dock gästerna när Niklas Gunnarsson nickade in 2–1 på Kevin Walkers frispark på stopptid.

Allsvenskan drar efter uppehållet åter igång till helgen. Örebro tar emot Norrköping på söndag och Djurgården gästas av Kalmar på måndag.