Vann Londonderbyt – Arsenal uppe på CL-plats

I Londonderbyt mot West Ham vann man med 2–0 och kliver upp på fjärdeplatsen.

Arsenal FC

Det har stormat rejält i Arsenal de senaste dagarna efter att stjärnan Pierre-Emerick Aubameyang blivit av med kaptensbindeln efter ha kommit tillbala för sent efter en privat resa.

Anfallaren var också avstängd av klubben i kvällens Londonderby mot West Ham.

Men Arsenal klarade sig bra ändå där Kieran Tierney hade första halvlekens bästa chans när han fick se sitt skott tippas i ribban av bortamålvakten.

Men bara tre minuter in i andra halvlek skulle målet komma när Gabriel Martinelli rann igenom och mycket vackert placerade in ledningsmålet.

Lacazette missade straff

Arsenal skulle 20 minuter senare få en gyllene chans att utöka ledningen när man fick straff och Vladimir Coufal fick dessutom sitt andra gula kort och blev utvisad.

Alexandre Lacazette stegade upp från elva meter men Łukasz Fabiański gick åt rätt håll och räddade den svaga straffen.

Men 2–0 skulle komma när Emile Smith Rowe efter en kontring kunde placera in 2–0 i 87:e minuten, 21-åringens sjätte mål för säsongen, vilket också blev slutresultatet.

Segern innebär nu att Arsenal passerar West Ham i tabellen och kliver upp på den viktiga fjärdeplatsen.