Premier League håller krismöte

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

LONDON. Premier League håller krismöte på grund av VAR och det fortsätter storma i Arsenal.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

VAR-kaoset har pågått i stort sett hela säsongen men frågan är om det inte tog priset under den gångna helgen. Efter flera tveksamma ingripanden, däribland ett par i Arsenals möte med Crystal Palace, verkar Premier League till slut ha insett samma sak. Under torsdagskvällen ska ett krismöte hållas med samtliga domare i ligan där systemet ska utvärderas.

På hundra matcher har 26 domslut ändrats med hjälp av VAR. Däremot har ingen av huvuddomarna än så länge tagit hjälp av den egna monitorn längs sidlinjen. Fler och fler negativa röster har höjts den senaste tiden, James Milner är en av dessa: ”Jag tror att vi kan ha nytta av det, så länge vi ser till att förbättra det. Men fotboll är en sport med mänskliga misstag”.

Foto: Nigel French / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS ARSENAL

Granit Xhaka fortsätter förstås att vara ett hett ämne i England. The Athletic hävdade i går att tre icke-namngivna spelare åkte hem till schweizaren efter söndagens match för att visa sitt stöd. Även Hector Bellerin och Dani Ceballos tog till sociala medier för att prata om hur supportrarna nu måste sluta upp bakom laget.

Det är inte enbart fallet Xhaka som börjar få Arsenals omklädningsrum att krackelera. Unai Emerys behandling av Mesut Özil respektive Nicolas Pépé ska ligga till grund för en splittring av gruppen, enligt The Telegraph. Skulle Arsenal inte sluta på en Champions League-plats är det högst sannolikt att Emerys kontrakt inte förlängs, menar tidningen.

DAGENS INITIATIV

Danny Rose ska ha varit den som låg bakom planeringen av Tottenhams ”teambuilding”-middag. Det var förra veckan som hela truppen samt ledarstaben, inklusive Mauricio Pochettino, hade en kväll ute i ett försök att väcka liv i säsongen. Daily Mail skriver att Rose, som var nära att lämna klubben i somras, organiserade det hela.

Pochettino kommenterade middagen på den efterföljande presskonferensen: ”Det var väldigt fint av dem att bjuda in ledarstaben. Vi tillbringade några timmar ihop. Det är alltid trevligt att träffa spelarna i en annan miljö”. Det återstår att se om middagen får någon effekt på Tottenhams spel.

DAGENS CITAT

”Man kan inte vara tyst och om något får fel måste man ta ansvar, höja rösten och hjälpa sina lagkamrater”, Pontus Jansson om att vara lagkapten i en intervju med Sky Sports. Brentford besegrade under måndagskvällen QPR med 3–1.

DAGENS SILLY

Manchester United ska sätta sig ner med Roma angående en permanent övergång för Chris Smalling. Försvararen har spelat sex matcher för klubben än så länge och sägs stortrivas i Italien. Han ska dock vara inställd på att åka till Manchester efter säsongen och därefter ta ett beslut.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM