Kommentatorn dog – efter Egyptens förlust

Uppdaterad 2018-06-27 | Publicerad 2018-06-26

Egypten fullbordade sitt VM-fiasko med förlust mot Saudiarabien.

Kort efter 1–2-nederlaget drabbades fotbollskommentatorn, och förre tränaren, Abdel Rahim Mohamed, av en hjärtattack.

Hans liv gick inte att rädda och han dog senare på sjukhuset.

Förluster mot både Uruguay (0–1) och Ryssland (1–3) innan Egypten vinkade adjö till fotbolls-VM med att även förlora den tredje gruppspelsmatchen mot Saudiarabien.

Världsstjärnan Mohamed Salah gav egypterna ledningen i den 22:a minuten, men Saudiarabien hann kvittera sekunderna innan halvtid och i den 95:e minuten avgjorde Salem Al-Dawsari.

Mådde dåligt redan i studion

Tre raka förluster för nordafrikanerna anses som ett mästerskapsfiasko och i morse kablades ännu en mörk nyhet ut i landet.

Abdel Rahim Mohamed, tidigare tränare för det egyptiska storlaget Zamalek SC och nu fotbollskommentator i landet, drabbades av en hjärtattack efter 1–2-förlusten och avled en stund senare.

Arabnews rapporterar om den tragiska händelsen och att Mohamed började må dåligt redan i studion under sändningen.

”Djupt påverkad av VM-fiaskot”

Flera kollegor i TV-huset Maspero i Kairo försökte rädda livet på Mohamed som sedan fördes till Qasr Al-Aini-sjukhuset i den egyptiska huvudstaden.

Läkare försökte återuppliva honom i en halvtimme, men kommentatorns liv gick inte att rädda

Förre målvakten Ahmed Fawzi fanns på plats i samma studio och uppmärksammade Mohameds avvikande beteende, att han såg utmattad ut och djupt påverkad av Egyptens VM-misslyckande.