”Jag fick chansen och tog den”

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-09-28

Matchvinnaren om drömmålet som avgjorde seriefinalen

Kalmar vann seriefinalen mot Elfsborg och har nu guldläge.

Matchvinnare på Fredriksskans blev Viktor Elm med två mål varav ett på en läcker frispark.

– Jag fick chansen och tog den, sa Elm om drömmålet till Canal Plus efter matchen.

Kalmar vann seriefinalen mot Elfsborg med 2–1 (1–0). Nu ser skador ut att bli lagets värsta motståndare i jakten på SM-pokalen. Och matchvinnaren hycklar inte om att KFF nu ligger i vinnarläge. På frågan om det är guldläge nu, kom svaret blixtsnabbt:

– Ja, absolut.

Tidiga byten för KFF

Mängder av skador och sjukdomar – och tre byten redan innan den andra halvleken hade börjat. Trots att Kalmar både var sargat och uträknat lyckades tabellettan att vinna seriefinalen hemma mot Elfsborg. Allsvenskans mest effektiva lag gjorde det igen – vann utan att imponera.

Matchvinnare blev stekhete Viktor Elm, som fick bollen utanför straffområdet på tilläggstid i den första halvleken. Kort där efter tittade han upp och sköt behärskat in 1–0 bakom en chanslös Johan Wiland i Elfsborgsmålet. Målet kom som en blixt från klar himmel eftersom Elfsborg varit närmast ledningen. Daniel Moebaeck sköt i ribban efter en halvtimme och Petter Wastå styrde Denni Avdics nick utanför stolpen efter 37 minuter.

Elfsborgs tränare besviken

I den andra halvleken fortsatte Elfsborg, utan skadade mittfältsstjärnorna Anders Svensson och Stefan Ishizaki, sin vilda jakt på kvittering. Men trots ett påtagligt spelövertag blev Elfsborg poänglöst. Viktor Elm smekte in 2–0 på frispark i den 82:a minuten. På tilläggstid reducerade inhopparen Joakim Sjöhage.