”En vacker dag...”

avPatrik Brenning

Nådde drömmen – här uppfyller han löftet

Nicklas Bärkroth lämnade Brommapojkarna med en dröm och ett löfte.

Nu har han redan uppfyllt båda.

En landslagsdebut för Sverige och den signerade matchtröjan till en väldigt speciell supporter.

Nicklas Bärkroth lämnade Brommapojkarna efter degraderingen till Superettan för spel i IFK Norrköping. Men innan 23-åringen tog avsked helt av klubben skickade han ett sms.

”Du är en av de bästa grejerna”

”Jag har bara fina minnen från BP, och just du är en av de bästa grejerna med denna tiden och föreningen. Det har varit en ära att spela i ett lag med en sådan hängiven och fantastisk supporter som du. Och det gör ont i mig att vi inte kunnat spela bättre än vad vi gjort men du ska veta att hela laget uppskattar dig otroligt mycket och jag hoppas att man får fortsätta läsa och se dig på matcherna när man kollar BP på tv, vilket jag alltid kommer att göra! En vacker dag ska du få en signerad landslagströja, det lovar jag. Ha det gott. Vi ses!”, skrev Bärkroth enligt Offsides fotbollsmagasin.

Mottagaren var Anders Ungh, känd som svensk fotbolls ensammaste supporter. När Brommapojkarna spelar inom en radie av 30-35 mil från Anders Unghs hem i Ystad så missar han inte en match utan tar plats, nästan alltid ensam, på bortaläktaren.

”Till hjälten”

– Jag är van vid det. Jag går alltid in där, jag känner att jag vill stå där själv, och jag har rätt hög volym på min pipa. Det är det som är så läckert med det här laget, oavsett om man förlorar eller vinner så applåderar alla och gör vågen. Jag är ensam, men får den ändå. Det är jäkligt coolt, sa Ungh till Sportbladet i april 2013.

”En vacker dag” kom också förmodligen tidigare än Bärkroth vågade hoppas på. Erik Hamrén kallade in 23-åringen till landslagets januariturné och den förre BP-spelaren fick landslagsdebutera redan innan han hunnit spela för sin nya klubb i Norrköping.

Nu visar Nicklas Bärkroth också att han inte glömt sitt löfte. På Twitter meddelar 23-åringen att Ungh bara ska skicka adressen så kommer den historiska tröjan med dedikationen "Till hjälten A.U." på posten.

ARTIKELN HANDLAR OM