Zlatan anklagas: ”Är tydligen okej att slå andra spelare”

Uppdaterad 2018-08-29 | Publicerad 2018-08-25

Zlatan Ibrahimovic räddade en poäng åt LA Galaxy i derbyt i natt.

Men nu anklagas han – för en händelse på planen.

Det är tydligen okej att slå andra spelare”, skriver motståndarlagets Lee Nguyen på Twitter.

Zlatan Ibrahimovic, 36, stod än en gång i centrum när LA Galaxy kryssade i natt.

Svensken gjorde 1–0 efter en kvart i derbyt mot LA FC och hade sedan ett skott i stolpen, men han blev snuvad på hjälterollen då gästerna kvitterade till 1–1 på straff i andra halvlek.

– Vi skulle ha vunnit den här matchen enkelt med tanke på chanserna vi skapade. Vi var det bättre laget, sa ”Ibra” efteråt.

”Där har Zlatan rekordet”

36-åringen, som valde att stå över förra matchen mot Seattle Sounders på grund av konstgräs, låg bakom det mesta framåt och skapade ständig oro i motståndarlägret, bland annat med klackpassningar och flera avslut mot mål.

Bara 60 minuter in i matchen och Zlatan har redan gjort mål, tunnlat en kille, gjort en konstspark, skickat upp bollen på läktarna i frustration och fått ett gult kort för filmning. Största underhållaren”, skriver en användare på Twitter.

Men samtidigt uppmärksammas ”Ibra” för något annat.

Motståndarlagets mittfältare Lee Nguyen, 31, anklagar svensken för regelvidrigt beteende och publicerar ett videoklipp på Twitter där ”Ibra” har handen uppe i ansiktet på Nguyen efter tumult på planen.

Är inte helt säker på reglerna i MLS, men antar att det är okej att slå till andra spelare i ansiktet nuförtiden”, skriver Nguyen.

Även fotbollsjournalisten Jeff Reuter reagerar på videon.

Josef (Martinez, Atlanta) slog förvisso målrekordet (i MLS) i kväll, men Zlatan lär ha rekordet för att ha slagit till två spelare under samma MLS-sommar”, skriver Reuter, och syftar på när Zlatan gick till attack mot Montreal-backen Michael Petrasso och blev avstängd.