Ikonen hyllar Lindelöf: ”Visar på bra karaktär”

avJonathan Nilsson

Victor Nilsson Lindelöf har hyllats rejält den senaste tiden.

Senast i raden är United-legendaren Nemanja Vidic som säger att inte ens Virgil van Dijk hade tagit plats i lagets backlinje.

– Han har definitivt kvalitéer. Han har gjort det riktigt bra, säger Vidic om svensken.

Victor Nilsson Lindelöf hade en tuff första tid i Manchester United. Men under den här säsongen har den svenske mittbacken blommat ut och blivit en av lagets nyckelspelare.

– Folk pratar om Pogba, men jag tycker att Lindelöf genomgått den största förvandlingen. Under Mourinho såg han nervös ut och vågade inte riktigt ta för sig, men nu ser han verkligen ut som den spelare United trodde de skulle få när de köpte honom, sa den tidigare Premier League-försvaren Danny Higginbotham nyligen.

”Det visar på karaktär”

Nu stämmer den tidigare backjätten och United-legendaren Nemanja Vidic in i hyllningskören.

– Han hade en tuff start. Det var bra gjort av honom att komma tillbaka. Det är inte enkelt, framför allt inte när du spelar för en stor klubb som Manchester United, att inte börja bra och få kritik från media, säger Vidic till Omnisport enligt Goal och fortsätter:

– Att komma tillbaka från det och prestera bra nu, det visar på bra karaktär vilket också är viktigt när du spelar för Manchester United. Han har definitivt kvalitéer. Han har gjort det riktigt bra.

Nobbar van Dijk

Liverpool är laget med flest hållna nollor i Premier League den här säsongen, 14 stycken.

Men Vidic sträcker sig så långt att han inte ens skulle vilja ha in den så hyllade Virgil van Dijk i Manchester Uniteds backlinje.

– Jag har sagt det redan tidigare, innan United spelade så bra som de gör nu. Om du tittar på de andra lagen så hade jag inte tagit någon försvarare från Liverpool eller Chelsea, jag tycker inte de har bättre försvarare än vi har, säger Vidic.

Manchester United ligger för närvarande på fjärde plats i Premier League, men har 14 poäng upp till Liverpool på andra plats.

De två klassiska Premier League-lagen möts på söndag.