Liverpool vann efter två raka förluster

Publicerad 2018-01-30

Efter två raka förluster tog Liverpool en efterlängtad seger.

Borta mot Huddersfield vann de med 3–0 och befäster därmed fjärdeplatsen i ligan.

Liverpools 4–3-seger över serieledande Manchester City för några veckor sedan fick inte önskad effekt.

I de två efterföljande matcherna föll de mot Swansea och West Bromwich i ligan respektive FA-cupen.

Tisdagskvällens ligaseger borta mot Huddersfield var därför både efterlängtad och viktig i jakten på en Champions League-plats.

2–0 på övertid i första

Först krutade in Emre Can in ett hårt skott som styrdes i mål via en Huddersfield-spelare efter 25 minuter.

Och på övertid i första halvlek kom Firmino runt på vänsterkanten och placerade in 2–0 via den närmaste stolpen. En perfekt avslutning på halvleken för bortalaget.

Befäster andraplatsen

Segern för Jürgen Klopps lag kändes aldrig hotad i andra halvlek, och med drygt tio minuter kvar av matchen satte Mohamed Salah slutresultatet 3–0 på straff sedan Emre Can gjorts ned.

Liverpool befäster i och med segern sin fjärdeplats i ligan. De har nu lika många poäng som trean Chelsea, men med en match mer spelad.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se