Sundsvall tappade tvåmålsledning till kryss

Uppdaterad 2018-03-08 | Publicerad 2017-10-22

På väg mot tre poäng och ett steg närmare ett säkrat kontrakt.

Då tappade Gif Sundsvall 2–0 till 2–2 mot IFK Norrköping efter en mindre tavla av Tommy Naurin.

– Det är surt att släppa in ett sånt mål, säger målvakten till C More.

Gif Sundsvall och Jönköpings Södra har de senaste veckorna varit de två lagen som allra tydligast stått mot varandra i kampen om att hålla sig ovanför kvalstrecket i allsvenskan.

Giffarna har legat i förarsätet med några poäng tillgodo, och såg ut att ordna ett fempoängsförsprång under söndagen. För när Romain Gall satte 2–0 i början av den andra halvleken hemma mot IFK Norrköping talade det mesta för en hemmaseger.

Men Norrköping vaknade och både reducerade och kvitterade. På tilläggstid var sedan David Moberg Karlsson en stolpträff från att fixa 3–2 för Norrköping.

”Måste ta den”

Marcus Danielsson gav Sundsvall ledningen i mitten av den första halvleken då han förvaltade den straff han själv ordnat genom att nicka på Daniel Sjölunds händer. Gall dribblade sig sedan fram i den 55:e minuten och hans halvdana avslut ställde Mitov Nilsson i IFK-målet och innebar 2–0.

Alexander Jacobsens skott fram till Norrköpings 2–1-mål var i paritet med Galls, och satte tonen för en IFK-offensiv. Den gav till slut utdelning i den 84:e minuten då Simon Skrabbs vänterskott letade sig förbi en för dagen duktig Tommy Naurin, som dock får ta på sig 2–2-målet.

– Det är klart, Skrabbs skott är jag inte nöjd med. Jag får dålig syn på bollen men kan inte skylla på det. Jag måste ta den ändå. Jag upptäcker avslutet sent och tyvärr går den hand in i stället för hand ut. Det ger lite sur eftersmak att släppa in ett sånt mål men det är en bra match i övrigt från mig sida, säger Naurin till C More.

J-Södra kan gå förbi

Efter 2–2-målet i den 80:e minuten öppnade sig matchen helt. Både Sundsvall och Norrköping gick för 3–2, men närmast kom alltså bortalaget genom Moberg Karlsson.

– Vi sätter två men sen vill inte bollen in. Naurin gör några riktigt bra räddningar, det är han som är i vägen, säger Norrköpings Linus Wahlqvist till C More.

Krysset för Sundsvall innebär att Jönköping vid seger hemma mot Kalmar under måndagen lämnar kvalplatsen och går upp så samma antal poäng som Sundsvall, men med bättre målskillnad.