Spurs upp på CL-plats – efter rysare mot Wolves

Publicerad 2018-11-03

Debut i Premier League – då höll Juan Foyth på att sjabbla bort segern för Tottenham.

”Spurs” kunde dock hålla undan till en 3–2-seger mot Wolverhampton efter en rysare.

Därmed passerar klubben lokalrivalen Arsenal och är ny tabellfyra.

Tottenham såg ut att gå mot en promenadseger på Molineux Stadium.

Eric Lamela gav ”Spurs” ledningen efter en knapp halvtimmes spel innan Lucas Moura utökade ledningen till 2–0 bara tre minuter senare.

När sedan Harry Kane tryckte in sin egen retur till 3–0 i den andra halvleken pekade allt på tre bekväma poäng för Londonlaget.

Men då vaknade Wolverhampton.

Tottenhams 20-årige mittback Juan Foyth fick för första gången chansen från start i en Premier League-match – men kunde fått en klart bättre debut.

Orsakade två straffar i debuten

Först fällde han Raúl Jimenez och orsakade en straff som Rúben Neves säkert satte till 1–3.

Kort därpå, i den 75:e minuten, var oturen framme igen för den argentinske försvararen när han rev ner Jonny Castro.

Återigen pekade Mike Dean på straffpunkten och återigen blev det mål för Wolves, den här gången genom Raúl Jimenez som satte 2–3 bakom Hugo Lloris.

Slutet blev en riktig nagelbitare där Tottenham till sist kunde hålla undan och ta en nödvändig seger för att hänga på topplagen i ligan.

Klubben är nu på fjärde plats i Premier League och passerar därmed Arsenal som tidigare under lördagen spelade 1–1 mot Liverpool.