Nästa omgång:

Onsdag 28 september: Fenerbahçe–PSV Eindhoven, Schalke 04–Milan.

Milan 3 (1)

Fenerbahçe 1 (0)

1–0 Kaka (18), 1–1 Alex (63, straff), 2–1 Kaka (86), 3–1 Andriy Shevchenko (89).

Varning, Fenerbahçe: Volkan.

Publik: 60 000 (på San Siro).

Domare: Riley, England.

Matchen

Kakas briljans räddade Milan mot Fenerbahçe. Brassen öppnade målskyttet – smart framklackad av Pirlo – i den 18:e minuten och avgjorde sedan matchen efter en soloraid fyra minuter från slutet. Fenerbahçe höll spelet väl uppe matchen igenom och kvitterade på straff sedan Gattuso klumpigt sprungit omkull Anelka.

Milan

Dida – Cafu, Nesta, Maldini, Kaladze – Gattuso (71), Pirlo (71), Ambrosini – Kaka – Shevchenko, Vieri.

Avbytare: Serginho (71), Vogel (71).

Fenerbahçe

Volkan – Serkan, Luciano, Önder, Özat – Marco Aurelio, Selcuk, Appiah (53) – Alex – Tuncay, Anelka.

Avbytare: Aslan (in 53, ut 90), Nobre (90).

PSV Eindhoven 1 (1)

Schalke 04 0 (0)

1–0 Jan Vennegoor of Hesselink (33).

Varningar, PSV Eindhoven: Simons, Afellay. Schalke 04: Kobiashvili, Rafinha.

Publik: 30 000 (på Philips Stadion).

Domare: Baskakov, Ryssland..

Matchen

PSV var förra säsongens stora sensation i Champions League och fick en bra start på årets turerning. Vennegoor of Hesselink nickade in matchens enda mål på en hörna. Efter paus kom Schalke tillbaka och pressade PSV. Sand fick bästa chansen, men danskens nick smet utanför.

PSV Eindhoven

Gomes – Lucius, Ooijer, Addo, Reiziger – Cocu (82), Simons, Afellay – Farfan, Beasley – Vennegoor of Hesselink.

Avbytare: Lamey (82).

Schalke 04

Rost – Rafinha, Bordon, Krstajic, Altintop (87) – Ernst (79), Poulsen, Kobiashvili – Lincoln – Sand (72), Kuranyi.

Avbytare: Larsen (72), Varela (79), Bajramovic (87).

Grupp F

Onsdag 28 september: Real Madrid–Olympiakos, Rosenborg–Lyon.

Lyon 3 (3)

Real Madrid 0 (0)

1–0 John Carew (21), 2–0 Juninho (26), 3–0 Sylvain Wiltord (31).

Varningar, Lyon: Berthod, Diarra. Real Madrid: Salgado, Beckham.

Publik: 42 000 (på Stade Gerland).

Domare: De Santis, Italien.

Matchen

Juninhos frisparkar var segervapnet när Lyon klädde av Real Madrid. Först hittade han Carew som nicktouchade in 1–0, sedan dundrade brassen in 2–0 från 30 meter. Juninho var inte felfri, utan missade en straff som hade betytt 4–0. Efter paus kom Real tillbaka något, men Coupet tog allt.

Lyon

Coupet – Reveilliere, Cris, Cacapa, Berthod – Tiago (88), Diarra, Juninho – Wiltord (80), Malouda – Carew (72).

Avbytare: Fred (72), Govou (80), Pedretti (86).

Real Madrid

Casillas – Salgado, Sergio Ramos, Helguera, Roberto Carlos – Beckham, Pablo Garcia, Gravesen (61), Baptista – Robinho, Raul.

Avbytare: Guti (61).

Olympiakos 1 (1)

Rosenborg 3 (1)

1–0 självmål (19), 1–1 Per Skjelbred (42), 1–2 självmål (47), 1–3 Öyvind Storflor (90).

Varning, Rosenborg: Johnsen.

Publik: 34 000 (på Karaiskaki).

Domare: Farina, Italien.

Matchen

Usla på hemmaplan, men i Europa duger Rosenborg. Målvakten Espen Johnsen blev matchvinnare och tog allt, utom ett självmål från Lago. Mest minnesvärda var räddningarna på volleyn av Mavrogenidis och nicken från Rivaldo. Vid det förstnämnda tillfället kontrade Rosenborg in 1–1 och sedan bjöd hemmalaget tillbaka med ett mål i egen bur.

Olympiakos

Nikopolidis – Mavrogenidis, Anatolakis, Kostoulas, Georgatos – Rivaldo (87), Toure (90), Stoltidis – Babangida (80), Kostantinou, Djordjevic.

Avbytare: Okkas (80), Dani (87), Kafes (90).

Rosenborg

E. Johnsen – Strand, Kvarme, Lago, Dorsin – Skjelbred (85), Berg, Winsnes – Solli, Storflor – Helstad (80).

Avbytare: F. Johnsen (80), Riseth (85).

Grupp G

Onsdag 28 september: Anderlecht–Real Betis, Liverpool–Chelsea.

Chelsea 1 (1)

Anderlecht 0 (0)

1–0 Frank Lampard (19).

Varningar, Chelsea: Wright-Phillips. Anderlecht: Akin, Vanderhaeghe.

Publik: 29 575 (på Stamford Bridge).

Domare: Stark, Tyskland.

Matchen

Frank Lampard gjorde enda målet på en frispark från 25 meter. Målvakten Zitka såg billig ut där, men gjorde flera andra fina räddningar. Chelsea dominerade stort, men var nära att få nöja sig med delad pott. van den Borres skott tog dock i stolpen.

Chelsea

Cech – Ferreira, Carvalho, Terry, Gallas – Essien (90), Makelele, Lampard – Duff (77), Robben (68) – Drogba.

Avbytare: Wright-Phillips (68), Cole (77), Huth (90).

Anderlecht

Zitka – Zewlakow (82), Juhasz, Tihinen, Deschacht – van den Borre, Vanderhaeghe (90), de Man, Goor – Mpenza, Akin (70).

Avbytare: Wilhelmsson (70), Jestrovic (82), Delorge (90).

Real Betis 1 (0)

Liverpool 2 (2)

0–1 Florent Sinama-Pongolle (2), 0–2 Luis Garcia (14), 1–2 Arzu (51).

Varningar, Liverpool: Carragher, Reina.

Publik: 52 170 (på Manuel Ruiz de Lopera).

Domare: Plautz, Österrike.

Matchen

Liverpool fick en drömstart på försvaret av Champions League-titeln. Redan efter två minuter såg Sinama-Pongolle att Doblas stod alldeles för långt ute och lobbade iskallt in 0–1. Drygt tio minuter senare ökade Luis Garcia på till 0–2 efter ett väl genomspelat anfall. Real Betis stormade framåt efter paus, men lyckades bara fixa ett tröstmål.

Real Betis

Doblas – Melli, Juanito (46), Rivas, Lopez – Arzu (72), Assuncao – Joaquin, Fernando (36), Varela – Oliveira.

Avbytare: Dani (36), Xisco (46), Capi (72).

Liverpool

Reina – Josemi, Carragher, Hyypiä, Traore – Luis Garcia, Sissoko, Xabi Alonso, Zenden (66) – Sinama-Pongolle (74), Crouch (58).

Avbytare: Cissé (58), Riise (66), Gerrard (74).

Grupp H

Onsdag 28 september: Inter–Rangers, Porto–Artmedia.

Artmedia 0 (0)

Inter 1 (1)

0–1 Julio Criz (17).

Varningar, Artmedia: Stano. Inter: C. Zanetti.

Utv, Inter: Juan Sebastian Veron (56).

Publik: 17 000 (på Tehelne Pole).

Domare: Poulat, Frankrike.

Matchen

En petig fransk domare höll på att ställa till det för Inter. Varnade Veron blev utvisad efter en timme – för att ha slagit en frispark för tidigt! Med numerärt överläge lyfte slovakiska Artmedia upp laget och var vid ett par tillfällen nära att kvittera. Nu räckte ändå Cruz mål på framspelning av Adriano.

Artmedia

Cobej – Petras, Debnar, Durica, Urbanek (74) – Vascak, Kozak, Stano (62), Fodrek – Hartig (71), Halenar.

Avbytare: Gomes (62), Mikulic (71), Konecny (74).

Inter

Julio Cesar – Cordoba, Samuel, Materazzo, Wome – Figo (81), C. Zanetti, Veron, Stankovic – Adriano, Cruz (65).

Avbytare: Pizarro (65), Martins (81).

Rangers 3 (1)

Porto 2 (0)

1–0 Peter Lövenkrands (35), 1–1 Pepe (48), 2–1 Dado Prso (59), 2–2 Pepe (71), 3–2 Sotiris Kyrgiakos (85).

Varningar, Rangers: Prso. Porto: Lucho, Almeida.

Publik: 48 599 (på Ibrox).

Domare: Wegereef, Holland.

Matchen

Målvakterna är halva laget sägs det ibland och det stämde i den här matchen. Porto pressade mest hela tiden men Waterreus storspelade. Det samma kan man inte säga om Vitor Baia som var allmänt virrig och absolut borde avvärjt 2–1-målet.