Neymar fick en straff bortdömd för filmning.

Kort efteråt anklagade han en Costa Rica-spelare för samma sak – och gick då till verbal attack.

”Till och med jag kunde se vad han sa”, skriver den engelska krönikören Martin Lipton.

Neymar hamnade i fokus när Brasilien – med nöd och näppe – besegrade Costa Rica.

I den 78:e minuten gick han omkull i offensivt straffområde varpå domaren Björn Kuipers blåste straff. Men efter VAR-granskning ändrade han sitt domslut sedan han insett att det handlade om en uppenbar filmning av Neymar.

Då stod det fortfarande 0-0 på tavlan – och de brasilianska spelarna blev mer och mer frustrerade.

Inte minst Neymar.

Blev rasande

I den 88:e minuten blev Costa Ricas Óscar Duarte liggande i gräset efter att ha fått en till synes lätt hand i ansiktet av Marcelo. Då tröttnade Neymar – som alltså själv stod för en grov filmning bara några minuter tidigare – och gick till verbal attack mot Duarte.

”Till och med jag såg vad Neymar just sa till Costa Rica-spelaren”, skriver den engelska krönikören Martin Lipton på Twitter.

”Ska nog inte översätta”

Det gick förstås inte att höra i sändningen men av tv-bilder att döma var det tydligt att Brasiliens superstjärna, upprepade gånger, väste det spanska ordet ”Puta” – ”Hora”.

– Jag tror inte man ska översätta det där som Neymar säger till Duarte, säger SVT-kommentatorn David Fjäll i sändning.

Brasilien vann till slut matchen med 2–0. Philippe Coutinho gjorde det ena målet, Neymar det andra. Efteråt bröt superstjärnan ut i tårar.