Sundsvall fortsätter imponera – bortavann

Publicerad 2018-07-03

Romain Gall tystade hemmapubliken när Gif Sundsvall tog tre poäng mot Sirius.

Under tisdagen sparkade allsvenskan i gång igen med en hängmatch från i våras.

Och det blev Sundsvall som tog alla tre poäng efter 3–1 på bortaplan mot jumbon Sirius.

– Riktigt gött. Det är kul att spela fotboll nu, säger målvakten William Eskelinen till C More efter segern.

Inför säsongen tippades Sirius och Gif Sundsvall i botten av allsvenskan.

Inför kvällens allsvenska omstart hade bara ett av lagen – Sirius – ”motsvarat” förväntningarna och låg på jumboplats, medan Sundsvall låg på en niondeplats efter en fin vårsäsong.

”Tippades sist – skönt att det går bra”

”Giffarna” avslutade våren med att besegra IFK Göteborg på hemmaplan med 2–0 och följde upp den vinsten med att bortabesegra Sirius med 3–1, i en match som egentligen tillhör omgång två och därför också räknas in under vårsäsongen.

– Vi kör på. Vi är starka och vi tippades ju sist på den allsvenska upptaktsträffen så det är skönt att det går bra, säger William Eskelinen till C More efter matchen.

C More: Det måste ha varit en trigger att bli tippad sist?

– Ja, verkligen. Det var det, kan man säga.

Men det var Sirius som startade bäst på Studenternas. Shokdran Maholli, som också gjorde mål i sommargenrepet mot Hammarby, satte vackert 1–0 efter 27 minuter.

Det dröjde dock bara fem minuter innan Romain Gall fick chansen från elva meter sedan Moses Ogbu tagit med handen i straffområdet.

Gall var iskall och lagen gick till halvtidsvila med ett oavgjort resultat, 1–1.

”Mycket tungt”

I den andra halvleken kunde sedan Sundsvalls lagkapten Linus Hallenius sätta 2–1 på ett fint inspel från matchens spelare, Romain Gall. Strax efter gjorde comebackande Maic Sema 3–1 på en stolpretur efter en fin frispark från David Batanero och det målet blev spiken i kistan.

Trots bra försök från Sirius under de sista tio minuterna var man aldrig riktigt nära att få med sig några poäng, och de blåsvarta får ta nya tag på lördag mot Malmö FF.

– Mycket tungt. Vi håller ihop det ganska bra i första. Men vi släpper till för mycket för lätt i andra, säger en besviken Stefano Vecchia Holmqvist till C More.