Barcelona släppte in fem mål – missade ”perfekt säsong”

Barcelona var obesegrade fram till den näst sista omgången av La Liga.

Borta mot Levante lyckades laget sånär vända ett 1–5-underläge efter att Coutinho stått för ett hattrick.

Men Levante höll undan och katalanerna förlorade med 4–5.

Med fyra omgångar kvar att spela blev Barcelona i slutet av april spanska ligamästare för 25:e gången i klubbens historia.

Laget hade fram till till söndagskvällen inte förlorat en enda match i ligan den här säsongen, men utan Leo Messi i truppen fick katalanerna en tung start i bortamatchen mot Levante när Emmanuel Boateng gjorde 1–0 till hemmalaget redan i den nionde minuten.

Boateng gjorde även 2–0 innan Coutinho reducerade med några minuter kvar till paus.

Hattrick av Boateng

I andra halvlek såg det ut att vara kört för Barcelona när Levante gick upp i en 5–1-ledning efter två mål av Enis Bardhi och ytterligare ett av Emmanuel Boateng.

Men katalanerna gav inte upp. Först gjorde Coutinho ytterligare två mål och blev precis som Boateng hattrickskytt. Sedan fick Barcelona straff när Busquets gick omkull i straffområdet på en hörna. Luis Suárez pangade in bollen från elva meter och med 20 minuter kvar ordinarie tid har Levantes ledning krympt till 5–4.

”Ska vara stolta”

Levante höll dock undan och Barcelonas första förlust för säsongen är ett faktum.

Mittfältaren Sergio Busquets verkade dock inte alltför nedstämd när han intervjuades på innerplanen efter slutsignalen.

– Vi har gjort en fantastisk säsong, utöver den här matchen, och jag tycker att vi ska vara stolta, säger han i sändningen.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.