Blåvitt var på väg att rasa ihop fullständigt.

Sedan kvitterade IFK Göteborg – i matchens allra sista sekund.

– Vi är stundtals riktigt dåliga, säger Poya Asbaghi efter 2–2 mot Trelleborg.

IFK Göteborg

Men IFK Göteborg fick en drömstart i ångestmatchen hemma mot tabelljumbon Trelleborg. Två minuter in i matchen kom Victor Wernersson loss på vänsterkanten och riktade ett lågt inspel till en fristående Sebastian Ohlsson i straffområdet – som enkelt kunde stöta in 1–0 till Blåvitt.

Årets värsta miss?

Trelleborg var dock inte ofarliga utan tog snabbt kommandot över halvleken. Bara minuter senare fick Dennis Hümmet, som ryktades till IFK Göteborg inför säsongen, öppet mål en meter från mållinjen. Men anfallaren, som sköt på ett tillslag, vinklade upp bollen i ribban i vad som måste brännmärkas som en av årets allra värsta missar.

En halvtimme in matchen kom så kvitteringen. Robin ”Tomelilla” Nilsson vrickade kyligt in 1–1 efter viss kalabalik i Blåvitts straffområde.

– Jag försökte bara få den på mål, sa Nilsson ödmjukt i pausen.

”Absolut straff”

Det var Trelleborgs första mål på fyra matcher. Därefter fortsatte skåningarna att pressa hemmalaget. Trelleborg ägde spelet och precis före paus blev Felix Hörberg nerdragen av David Boo Wiklander i straffområdet.

– Det är absolut straff. Det är kontakt och det är inte mycket att säga om. Jag tycker att vi förtjänar att leda matchen, säger Robin Nilsson.

Poya Asbaghi var irriterad över insatsen i den första halvleken.

– Det sämsta som kunde hända oss är att vi tog ledningen. Vi blev otroligt ängsliga och var rädda om vår ledning efter vårt mål.

Blåvitt kvitterade

Blåvitt skärpte till sig i den andra halvleken och gick för vinsten, men då stack Trelleborg upp i en kontring. Snabbe Felix Hörberg högg först på en medspelare nickskarv när Blåvitt låg fel i försvarsspelet. Trelleborgs ytter löpte ifrån hela Göteborgs backlinje och stänkte in 2–1 vid den bortre stolpen. Blåvitt skapade mängder av chanser för att kvittera, men matchen bröts en lång stund efter att Zoran Jovanovic sparkat Tobias Hysén i huvudet i jakt efter bollen. Veteranen blev utburen på bår.

– Det var en otäck smäll, men det var svårt att se hur illa det var, säger Poya Asbaghi.

I matchens allra sista sekund kvitterade IFK Göteborg. Giorgi Kharaishvili tog hand om frisparken efter att Hysén burits ut och dunkade den förbi målvakten Marko Johansson, via stolpen och in i mål.