Mourinho om tabben: ”Gjorde det med vilje”

Bemöter Rashford-kritiken: ”Tycker synd om dem”

Foto: Martin Rickett / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

José Mourinho råkade ramla på Wembley och skapade rubriker.

Nu kommenterar han tabben.

– Jag gjorde det så att ni skulle ha något att snacka om, säger United-tränaren på en presskonferens.

Det var i lördags som José Mourinho skapade rubriker på Wembley.

Manchester United-tränaren var på väg för att se matchen mellan England och Spanien i Nations League när han råkade fastna med foten i en avspärrning och ramlade handlöst ner i marken.

Efteråt var många snabba med att håna portugisen och att dra paralleller till Uniteds knackiga säsongsinledning.

Nu kommenterar Mourinho fallet.

”Ringde mig”

På en presskonferens inför helgens möte med Watford menade tränaren att det finns en ”besatthet” runt honom och fick frågan om vilka det är som är besatta.

– De som ringde mig och bad mig att ramla på Wembley för att de behövde nyheter från mig. Så jag gjorde det med flit så att ni skulle ha något att snacka om, skojade Mourinho.

– Det var en bra dykning och jag skyddade mina telefoner. Ingen straff, och kanske ett gult kort, fortsatte han.

Samtidigt har Mourinho fått kritik för att han inte gett Marcus Rashford tillräckligt med speltid. Särskilt då anfallaren gjorde två mål för England under den senaste landslagssamlingen.

På presskonferensen slog Mourinho tillbaka.

I en lång utläggning räknade han upp en massa statistik på Rashfords framträdanden i klubben och jämförde med andra unga talanger.

Han gick också till attack mot vissa experter och journalister som han menar är ”besatta” av hans användande av Rashford (som är avstängd mot Watford).

– Jag kan tänka mig att jag kommer få mycket kritik på söndag för att jag inte spelar honom i morgon, för vissa av killarna (kritikerna) är verkligen besatta av mig och vissa av dem har ett problem med vissa tvångsmässiga lögner. Vissa av dem vaknar upp på morgonen och det första de tänker på är mig. Jag tycker synd om dem. Det finns mer intressanta saker i livet. Det är inte mitt fel att han inte spelar i morgon, han är avstängd, så ni kanske borde påminna dem om att han är avstängd och att han inte kan spela, säger Mourinho, och fortsätter:

– Det viktigaste av allt är att han (Rashford) är en bra kille, en bra spelare som vet att han har mitt och klubbens stöd. Han har blivit uttagen till varje match sedan jag kom hit, om det inte varit för skador eller avstängningar. Han vet om det, och det är det viktigaste.

Så lottades Champions League 2018-19 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM