AIK vände efter Norlings utbrott

avMalin Wahlberg, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Rikard Norling skällde ut laget efter noter i omklädningsrummet.

Sedan gick AIK ut och vände matchen mot Sirius efter supertalangen Jack Lahnes mål.

– Jag har drömt om att göra mål här, säger han.

Inför dagens match var AIK det enda laget som inte gjort mål i årets allsvenskan. Rikard Norling valde ändå för tredje matchen i rad att bänka lagkaptenen Henok Goitom. I stället fick supertalangen och nyförvärvet Jack Lahne chansen från start tillsammans med Chinedu Obasi. 

Det innebar även att Saku Ylätupa bänkades när Tarik Elyounoussi flyttades ner på mitten.

Foto: CMORE

Buades ut

Det gav inte resultat i målprotokollet i den första halvleken. I stället var serieledande Sirius närmast ett ledningsmål.

Precis innan paus kom det också. Daniel Sundgren och Panajotis Dimitriadis stötte ihop och i straffområdet och bollen gick ut till Philip Haglund som satte 1-0 via Linnérs hand. 

– De skapar inte så mycket. De sätter in många offensiva spelare men skickar mest långt. Vi får tacka och ta emot att Henok Goitom inte startar. Han har finess och något annorlunda, säger Robert Åhman Persson i Sirius.

Efter halvtidssignalen buades AIK ut rejält av hemmafansen.

Norling ilsken

I omklädningsrummet var Norling uppenbart irriterad och gestikulerade, kastade saker och drämde näven så att plastmuggarna flög omkring.

Norling själv:

– Det var desperation bakom mina beslut. Vi behövde sparka igång spelarna. För de har det i sig.

Lahne avgjorde

Utbrottet verkar dock ha gett resultat. Norling gjorde inga byten i paus, men i den 54:e minuten bytte han in Henok Goitom efter att Rasmus Lindkvist skadats. Åtta minuter senare spräckte AIK till sist nollan. Sebastian Larsson slog ett inlägg till Obasi som satte 1–1.

Goitom hade ett jätteläge att ge hemmalaget ledningen minuter senare men nickade utanför.

I stället kom målet i den 75:e minuten efter att nyförvärvet Lahne satt 2–1 och fått Friends att explodera. Talangen sprang ut och firade med fansen och varnades sedan för sitt firande.

– Jag har drömt om att göra mål här. En av mina bästa kompisar brukar stå på Norra Stå och jag sprang dit för att hoppa på honom. Vi har känt varandra sedan vi var sju år. Jag visste var han skulle stå.

I den sjätte övertidsminuten hade Sirius en boll i stolpen, men AIK vann matchen och tog säsongens första trepoängare.

Laddar Matchlista
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM