FC Rosengård såg ut att tappa poäng i premiären mot Eskilstuna.

Men i 90:e minuten klev hjälten fram.

Nathalie Björn, 21, avgjorde matchen med sitt första allsvenska mål.

Det såg länge ut att bli en mållös premiär mellan Eskilstuna United och FC Rosengård inför 1223 personer på Tunavallen.

Matchen hade varit chansfattig. Det första riktiga läget kom efter dryga timmen då Eskilstunas Halimatu Ayinde tog emot ett inlägg från vänster och skickade bollen i ribban.

Domaren missade tydlig hands

Fem minuter senare borde Rosengård ha fått chansen att öppna målskyttet från straffpunkten. Bollen träffade armen på Eskilstunas Matila Plan och samtliga Rosengård-spelare ropade på straff.

Men domaren Laura Rapp valde att fria.

Första allsvenska målet

Avgörandet skulle dock komma.

I den 90:e minuten fångade Rosengårds Nathalie Björn upp en tveksam utboxning från hemmalagets Emelie Lundberg. 21-åriga Björn, som aldrig tidigare hade gjort mål i allsvenskan, var kylig och dunkade in 0–1 mot sitt gamla lag (hon kom till Rosengård från Eskilstuna under 2018).

– Jag blir så till mig när jag gör mål, nu var det mest lättnad. Jag blir chockad när jag gör mål, det händer inte så ofta, säger hjälten till Expressen.

Det hände dock förra veckan också. Då gjorde nätade Björn för Sverige när Österrike besegrades med 2–0.

– Det är först i år som jag fått börja gå fram på fasta situationer, nu har jag nosat mig till chanserna, säger hon.