Från fiasko till succé – på en kvart.

England vände och vann mot Slovakien med 2–1.

Ett resultat som inte är helt fördelaktigt för Sverige

Endast en grupptvåa går vidare till slutspel, vilket innebär speciella förutsättningar för flera av länderna i U21-EM.

Efter Sveriges mållösa öppningsmatch mot England vore det från ett blågult perspektiv att föredra om det inte blir tre poäng för britterna i den pågående matchen mot Slovakien.

Detta för att Sverige i fortsättningen ska ha sitt öde i egna händer.

Det såg länge bra ut – men inte längre.

Slovakien gick till halvtidsvila med en 1–0-ledning. Detta efter Martin Chriens fina nickmål från Albert Rusnaks hörna i de 23:e minuten.

Men England kom tillbaka starkt i början av andra halvlek.

Vände på en kvart

Kvitteringen kom nästan omgående efter vilan när mittbacken Alfie Mawson stötte in sin egen retur från nära håll.

Och i den 61:a minuten hade ”Young Lions” vänt till 2–1. Southampton-spelaren Nathan Redmond avslutade en engelsk kontring genom att slå in bollen i bortre hörnet via täckande slovakisk fot.

Slovakien kunde dock ha utjämnat snabbt när inbytte Jacob Murphy tog bollen med handen i eget straffområdet.

Domaren valde dock att fria, och trots en intensiv forcering i slutet lyckades England hålla undan till seger.

Sverige måste nu med största sannolikhet vinna de återstående matcherna för att bli etta i gruppen, först i kväll mot Polen (20.45) och sedan mot Slovakien på torsdag.

Skulle även England ta hem tre poäng i sin sista match mot Polen blir det i så fall en målskillnadsaffär som avgör.