”Klar fördel oss”

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-10-29

Ingelsten frälste KFF

Ska man vinna skytteligan måste man kunna göra mål på flera olika sätt. Det visade Patrik Ingelsten i dag.

Ska man vinna SM-guld måste man ha en skyttekung. Det hade Kalmar FF i dag.

Patrik Ingelsten låg bakom Kalmar FF:s 3–1-seger mot Gefle.

– Det är klar fördel oss nu, säger Ingelsten till PPV om guldstriden mot Elfsborg.

Ett tag såg det faktiskt ganska illa ut för Kalmar FF hemma mot Gefle. Visserligen var KFF det klart bättre laget, men man hade svårt att hitta målet och Gefle var inte ofarliga. Åtminstone inte efter Hasse Berggrens överraskande kvittering i den 35:e minuten, åtta minuter efter att Viktor Elm spräckt nollan mycket snyggt med en vacker frispark.

– De fick sig nog en funderare. De kände sig nog trygga efter 1–0, säger Berggren till PPV om sitt mål.

Nannes byten

I pausen bytte Nanne Bergstrand ut Erik Israelsson och satte in Abioula Dauda. Han flyttade även om lite bland sina spelpjäser för att få bättre fart på laget, men med en kvart kvar att spela såg det ut som om KFF skulle tappa oväntade poäng. En del chanser hade man skapat, den bästa en nick av Viktor Elm, men Mattias Hugosson i Gefles mål höll rent med ett par strålande räddningar. Då krävdes det en skyttekung som har hittat flytet igen.

På ett inspel från kanten gick Hugosson upp och boxade ut bollen, men inte bättre än att den träffade Ingelsten i bröstet och gick i en båge över den chanslösa Gefle-målvakten. Bara två minuter senare kom avgörande 3–1. På en crossboll drog Ingelsten direkt och bollen gick via Andreas Dahlén och in i mål. Snyggt, men turligt.

– Det är otroliga slumpmål. Jag är så knäckt så att det finns inte. Det är hårda bud, men de är bra Kalmar. Men det kändes som om vi hade en poäng på lur där, säger Hugosson till PPV.

18 mål i allsvenskan

Ingelsten har haft det tungt ett tag, men senast mot Djurgården avgjorde han med matchens enda mål. Nu slog han till två gånger när det behövdes som bäst. Han har därmed gjort 18 mål i allsvenskan den här säsongen.

– Det är väl ett sådant år i år där man finns på rätt plats, men man måste ta sig in i straffområdet också, säger Ingelsten.

Segern innebär att Kalmar FF är fortsatt tre poäng före Elfsborg. Nu med två omgångar kvar och i nästa omgång väntar jumbon och redan nedflyttningsklara IFK Norrköping på hemmaplan.

– Det är klar fördel oss nu och hemma på Skansen är vi starka. Nu blir det till att fokusera på söndagsmatchen, säger Ingelsten till PPV.