Real Madrid slog Valencia – med hjälp av självmål

Gareth Bales måltorka fortsätter

Publicerad 2018-12-01

Förra omgången föll Real Madrid tungt borta mot Eibar.

Nu är huvudstadsklubben tillbaka på det vinnande spåret efter en 2–0 seger mot Valencia på hemmaplan.

Samtidigt misslyckades Gareth Bale med att göra mål för tionde matchen i rad.

– Det är logiskt att han (Bale) är utmattad, säger Santiago Solari efter matchen.

Marcelo, Toni Kroos och Casemiro saknades när Real Madrid tog sin sjunde seger på 14 omgångar på lördagskvällen.

Ett självmål från dansken Daniel Wass och ett avgörande från Lucas Vazquez räckte för att säkra tre poäng mot Valencia.

Ställde sin egen målvakt

Det dröjde inte mer än åtta minuter innan hemmalaget tog ledningen genom Valencias högerback Wass – som nickade in bollen i eget nättak efter ett inspel av Dani Carvajal. Målvakten Neto hann inte ens reagera.

Bortalagets bästa chans kom genom belgaren Michy Batshuayi som fick ett friläge mot sin landsman Thibaut Courtois som räddade. Linjedomaren flaggade för offside – men repriser visade att anfallaren troligtvis var på rätt sida.

I stället avgjorde Real Madrid genom Lucas Vazquez som satte 2–0 efter 83 minuter.

Bale busvisslades av fansen

Gareth Bale blev mållös och har inte gjort mål under någon av de tio senaste matcherna.

29-åringen från Wales byttes ut med skadekänningar och fick motta busvisslingar när han lämnade planen.

– Bale var trött. Han pressade sig själv hårt mot Eibar, mot Roma och i dag. Det är logiskt att han är utmattad, säger Santiago Solari på presskonferensen efter matchen.