Guidetti från start för Manchester City

Publicerad 2014-07-13

John Guidetti fick chansen från start - men byttes ut i halvtid mot Dundee.

John Guidetti, 22, fick första 45 minuterna när Manchester City satte igång träningsmatchs-säsongen.

En katastrofhalvlek senare för hela laget gick dock City av planen med 0-2 på resultattavlan mot Dundee FC.

Det har varit väldigt tyst om John Guidetti efter att den misslyckade låneperioden i Stoke City tagit slut.

Men när Manchester City i dag sparkade igång sin träningsmatchsturné borta mot skotska Dundee FC fanns han med från start på topp tillsammans med Stevan Jovetic.

Men en, i VM-tider, förhållandevis stark City-elva med bland andra nya målvakten Willy Caballero, Jesus Navas, Jack Rodwell och Alexander Kolarov från start hade en tung första halvlek.

Orsakade straff och gjorde självmål

Framåt fick Guidetti och Jovetic inte mycket att jobba med och efter 26 minuter åkte man på en riktig kalldusch när mittbacken Dedryck Boyata orsakade en straff som Gary Harkins gjorde mål på när han slog in sin egen retur.

Kort senare styrde otursfågeln Boyata också in 0-2 i eget mål och det var också resultatet när Guidetti och stora delar av elvan byttes ut i halvtid.