Uppdaterad 2018-07-26 | Publicerad 2014-07-19

Vilade sina stjärnor borta mot Kalmar FF

Rosenberg, Eriksson och Halsti på bänken.
Då tappade Malmö FF poäng mot Kalmar.
– Jag borde ha satt några av lägena jag hade, då hade vi vunnit den här matchen, säger ersättaren Simon Kroon.

Malmö FF:s tränare Åge Hareide är känd för att gärna rotera i startelvan. Särskilt under hektiska perioder med flera matcher i veckan. Nu är MFF mitt inne i ett CL-kval – då vilades Markus Halsti, Mattias Concha, Markus Rosenberg och Magnus Eriksson i toppmatchen borta mot Kalmar FF. I ett läge där nyckelspelare som Simon Thern, Filip Helander och Guillermo Molin är skadade. I stället fick nyförvärven Anton Tinnerholm, Isaac Kiese Thelin, Agon Mehmedi och reserven Simon Kroon, chansen från start.
Det började bra för skåningarna.

Första målet för säsongen

Formtoppade Emil Forsberg hittade i den 10:e minuten fram med ett skickligt lyft mot en framstormande Isaac Kiese Thelin. Anfallaren fick med sig bollen på ett tillslag, höll balansen – och placerade in 1-0 till MFF.

– Får en fin boll i djupet av Emil. Han slår den perfekt över, jag försöker stå upp – och lägger in den i mål, säger Kiese Thelin till Cmore.

Det var den förre Norrköpingsspelarens första allsvenska mål för säsongen.

– Det var kul att få göra mål.

Kvitteringen kom tio minuter senare efter osäkra aktioner av bortaförsvaret.

"Jag får inte träff på bollen"

Nykomponerade mittbacksparet Johan Hammar och Erik Johansson var tröga – förlorade två raka dueller – och Måns Söderqvist kunde toffla in sitt nionde mål för säsongen.

Markus Rosenberg, Magnus Eriksson och Markus Halsti byttes in i den andra halvleken, men det var ersättaren Simon Kroon som var närmast att få in ett segermål. 21-åringen, som är på väg bort från klubben, missade två praktlägen i slutminuterna.

– Jag får inte träff på bollen. Det är olyckligt. Vi förtjänade att vinna. Jag borde ha satt några av lägena jag hade, då hade vi vunnit den här matchen, säger han.