Tabben som avslöjar värvningen?

avDaniel Sörensen, Per Bohman

Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYR≈N
Djurgårdens tabbe avslöjar värvningen?

Råkade Djurgården avslöja sitt nyförvärv i förtid?

Det verkar inte bättre – för nu kommer uppgifter om att affären är klar.

Norska TV2 skriver att Aslak Fonn Witry bestämt sig för Djurgården.

Under tisdagen presenterade Djurgården sin ersättare till den före detta landslagsmålvakten Andreas Isaksson. Norske Per Kristian Bråtveit, 22, värvades från Haugesund.

– Jag tror och hoppas att det blir klart i dag. Jag är redo att bli Djurgårdens spelare, berättade han bara timmar innan affären offentliggjordes på klubbens sociala medier.

Fel på videon

Men videon som publicerades på Djurgårdens Instagram fick folk att höja på ögonbrynen. I informationen under spelaren står det nämligen att målvakten Bråtveit spelar som högerback och kommer från klubben Ranheim IL, vilket ju inte stämmer.

Svenskafans reporter Björn Johnson var en av de som uppmärksammade Dif:s misstag. Det fina i kråksången är att klubben tidigare visat intresse för norske Aslak Fonn Witry, 22. Vilken som är hans position? Högerback. Var han spelar? Ranheim.

”Tar ett beslut före jul”

Allt tydde förstås på att grabben snart skulle bli klar för Djurgården – och norska TV2 rapporterar under torsdagen att affären är i hamn. Ranheim hade bud från såväl Rosenborg som Djurgården – klubben ska ha velat sälja till den norska storklubben – men spelaren väljer enligt TV2 Djurgården.

– Ingenting är klart. Men jag vill inte kommentera hur långt gånget det är. Jag hoppas att ta ett beslut före jul, säger Fonn Witry till TV2.

ARTIKELN HANDLAR OM