Kristoffer Nordfeldt var helt ställd vid Vitesses 1-0-mål.

Kanske inte så konstigt.

Två bollar låg nämligen bredvid varandra i straffområdet när målet gjordes.

Kristoffer Nordfeldt togs tidigare idag ut i Erik Hamréns EM-kvaltrupp mot Montenegro.

Och ikväll väntade en viktig play off-match för hans Heerenveen mot Vitesse om en plats i Europa League-kvalet.

Men svensklaget, med Simon Thern, Sam Larsson och Kristoffer Nordfeldt hade en tung start med stort Vitesse-övertag.

Och i den 21:e minuten kom målet av gästerna.

Men Valeri Kazaishvilis balja var märklig.

Nordfeldt noterade andra bollen

På reprisbilderna ser man tydligt att två bollar ligger bredvid varandra i straffområdet. Något som verkar ha ställt Nordfeldt i målet.

Andra bollen ska ha kommit in på planen precis efter att den svenske keepern spelat ut bollen och 25-åringen noterar den klart, något som diskuterades livligt i holländsk tv.

Men domaren godkände målet utan protester från hemmalaget. Heerenveen kvitterade sedan tio minuter senare genom Luciano Slagveer. I 66:e minuten tog gästerna ledningen på nytt, men Mark Uth kvitterade till 2–2, ett mål där Sam Larsson var med i förarbetet.