Förbundskaptenen var ny. Truppen var ny. Taktiken var ny.

Men Nya Frankrikes första match slutade i samma gamla fiasko.

– Vi var klumpiga och naiva, säger Laurent Blanc.

”Nej, har ingenting hänt!?”.

Orden stod versalt, på franska, på tidningen L’Equipes hemsida efter ­debaclet mot Vitryssland. Då hade gästerna varit spelförande och Sergej Kisljak bredsidat in 0–1 i högerkrysset med fyra minuter kvar att spela.

Efter slutsignalen var Laurent Blanc förkrossad.

– Det är svårt att vara positiv och ta med dig någonting från en förlust när du trodde att du skulle vinna. Även om du gillar ditt lag måste de vinna och ta ­poäng. Det gjorde vi inte i?natt, sa han.

I VM spelade Frankrike upp en tragedi över tre gånger 90 minuter.

Petade stjärnorna

Stjärnorna vek ner sig, kritiserade sin förbundskapten Raymond Domenech och lämnade turneringen med en sistaplats i ”lätta” grupp A.

Nye förbundskaptenen Blanc rev ut det gamla ­genom att peta alla VM-spelare och ställde upp med någon sorts blandning av nytt och gammalt mot Vitryssland.

– Bosnien är en mycket viktig match för oss. Gruppen kommer vara jämn fram till slutet. Där måste vi ta poäng. Kristoffer Bergström

Italien var illa ute i bortamötet med Estland och låg under med 0–1 i paus. Men i andra halvlek vände italienarna matchen med två mål inom loppet av tre minuter – Antonio Cassano och Leonardo Bonucci – och nye förbundskaptenen Cesare Prandelli fick börja med en seger.

Cypern svarade för en annan skräll i en galen 4–4-match borta mot Portugal, utan Ronaldo. Portugiserna vände 1–2 till 4–3, men Andreas Avraam kvitterade i näst sista minuten.

Världsmästarnationen Spanien hade inga problem med lilleputtnationen Liechtenstein. 4–0-segern på bortaplan var väntad och lite extra skön för Fernando Torres. Liverpoolanfallaren visade med sina två mål att han är på väg ur formsvackan. Portugal

Även bronsmedaljören Tyskland fick en skön, om än betydligt tuffare, omstart efter VM. Skyttekungen Miloslav Klose gjorde det enda målet mot Belgien i Bryssel.

Norge bortaslog Island, 2–1, efter att Mohammed Abdellaoue avgjort.