Kanes fula knep avslöjat efter matchen

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Det ropades på straff, och det omdiskuterade VAR-systemet efterlystes.

Men efter reprisbilderna på Harry Kanes straffsituation i Tunisiens straffområde syntes det tydligt att engelsmannen tog till ett lömskt knep.

– Man tänkte: "Herrgud, vad gör de i VAR-rummet? De har en uppgift, men klarar inte av det", säger Alexander Axén efter matchen.

Harry Kane avgjorde matchen mot Tunisien med två mål och blev hela Englands hjälte.

Men efter 2–1-segern avslöjades anfallsstjärnans fula knep i samband med en straffsituation i den andra halvleken.

I samband med en engelsk hörna såg det ut som att den tunisiska högerbacken Yassine Meriah rev ner Kane med armarna, och att en given straff hade missats.

– Vi ropade efter straff allihop och tänkte "Vad är det frågan om? Herregud, vad gör de i VAR-rummet? De har en uppgift och de klarar inte av det, säger experten Alexander Axén i TV4.

1 av 2 | Foto: TV4

Tog själv tag i armen

Efter matchen granskade TV4:s VM-studio granska händelsen närmare, och då framkom det att Harry Kane kanske inte var så oskyldig som han först verkade.

När man såg situationen igen blev det tydligt att engelsmannen själv höll fast Meriahs arm och sedan föll till marken. Tunisiern landade på Kane i straffområdet och drog allas blickar till sig.

Alexander Axén tror att domarna i VAR-rummet hann uppfatta situationen direkt.

– De är smarta, och det är även Harry Kane. Titta nu på hur han söker upp den där stackars backen Meriah som hamnar på andra sidan. Då tar han tag i hans arm och vet att han inte kommer att nå bollen, säger han.

– Han suger tag i hans arm och lägger sig med den och drar med armen ner. Det ser självklart ut som en straff, men det är han som har framkallat det här helt och hållet.

”Jättebra gjort av VAR”

Efter att ha sett repriserna hyllar Axén beslutet att inte blåsa straff.

– Jättebra gjort av VAR. I England skrek man på straff, det här VAR är odugligt och allting. Men de har inte sett så här bra bilder, säger han.

Spelschema fotbolls-VM: Grupp G 00:12

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad: