Tankovic nätade för sjunde matchen i rad

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Janne Andersson var på plats när Muamer Tankovic gjorde mål för sjunde matchen i rad.

Men Hammarbys succéspelare vågar inte tro på en plats i förbundskaptenens nästa landslagstrupp.

– Jag har inga stora förväntningar, men är det någon från allsvenskan som ska tas ut så är det väl jag, säger han.

Hammarby rivstartade cupmatchen på bortaplan mot IFK Luleå. Nikola Djurdjic gjorde 1-0 i den 10:e minuten och två minuter senare var det dags för Maumer Tankovic. 

Mittfältaren fortsatte sitt otroliga målfacit och nätade för sjunde matchen i rad.

– Det talar för sig själv, jag kan inte säga så mycket mer. Det är kul att spela fotboll och det är ännu roligare när det går bra. Jag har alltid vetat att jag har det i mig. Det har bara tagit lite tid, men nu har jag kommit in i det och det ser bra ut, säger Tankovic.

”Inte tänkt på det alls”

Efter succén har röster höjts för att Janne Andersson borde ta ut Tankovic i sin nästa landslagstrupp som presenteras på onsdag. Förbundskaptenen fanns också på plats på Skogsvallen, men Tankovic själv är ödmjuk inför uttagningen.

– Jag har inga stora förväntningar, det kanske är ett tråkigt svar men så är läget. Jag har inga förväntningar, men är det någon från allsvenskan som ska tas ut så är det väl jag, säger Tankovic.

Varför har du inga förväntningar? 

– Jag har inte varit med på ett bra tag så det har gått bort lite. Jag har inte tänkt på det alls. Nu tänker jag bara på att göra det bra i klubblaget och 100 procent av mitt fokus ligger på Hammarby. 

Hade du något snack med Janne efter matchen?

 – Nej, nej. Vi hälsade bara "hej, hej". Det var inget speciellt.

Du fick inga indikationer alltså?

– Nej, det jag jag tyvärr inte säga. Han hälsade på många. Jag vet inte om han var här för att se mig. Det kanske var Alex (Kacaniklic) eller någon annan, vi har många bra spelare i laget. 

IFK Luleå reducerade i den första halvleken efter att William Olausson satt en straff, men Hammarby kunde till slut vinna matchen med 3–1 efter att Alexander Kacaniklic hoppat in och gjort sitt sjätte mål på åtta matcher. ”Bajen” är därmed vidare till gruppspelet i svenska cupen.

– Det är en match vi ska vinna, job done. Det var inte världens bästa fotboll, men vi vinner utan snack, säger Tankovic.


Samtliga sex allsvenska lag som spelade under onsdagskvällen tog sig vidare till gruppspelet. Tuffast hade Sirius det borta mot Karlstad. Matchen gick till förlängning och Daniel Henriksson gav hemmalaget ledningen innan Tim Björkström, på stopptid, kunde kvittera. Sirius avgjorde sedan på straffar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM