En minut mellan målen – plus en pausvila.

Ajax och Juventus spelade 1–1 i kvartsfinal 1 i Champions League.

Nu är det liten fördel Cristiano Ronaldo & Co.

Ajax tog emot Juventus på Johan Cruijff Arena i den första kvartsfinalen av två i Champions League.

Efter att sensationellt ha slagit ut Real Madrid i åttondelen visade detta ”nya Ajax” som tagit fotbolls-Europa med storm i vinter ingen respekt för de italienska giganterna.

Ronaldos 125:e mål

Holländarna hade det mesta av spelet i första halvlek och två farliga skott genom Hakim Ziyech (som Wojciech Szczęsny tippade just under ribban) och Donny van de Beek (som smet just ena stolpen).

Men det var Juventus som tog ledningen med en halv minut kvar av ordinarie tid på första halvlek. Cristiano Ronaldo satte bollen i mål med en fin språngnick på ett lika känsligt som underbart inlägg i djupet av Joao Cancelo.

Det var Ronaldos 125:e mål i Champions League-sammanhang och hans 24:e på 21 kvartsfinalmatcher.

Psykologiskt knäckande just före paus?

Nej, tydligen inte för detta Ajax.

Stolpskott i 85:e

En halv minut in i andra halvlek satte nämligen David Neres kvitteringen efter att vunnit bollen ute vid sidlinjen efter att Cancelo (som var ende Juventusspelare som rörde bollen från avspark till den låg i mål) gett bort den efter en nedtagning.

Ajax var sedan det lag som låg på mest för en kvittering då 1–1 på bortaplan förstås är ett bra resultat för Juve inför returen.

Bäst chans för hemmalaget hade nog inhopparen Jurgen Ekkelenkamp men det blev inget mål.

Två minuter senare hade Douglas Costa i Juventus ett skott i stolpen.

Ajax hade 61 procent av bollinnehavet och 6–1 i avslut på mål. Men matchen slutade 1–1 och det är förstås liten fördel för Juventus inför returen.

Men kom ihåg att Real Madrid hade 2–1 med sig från Amsterdam i åttondelen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se